Bf- dagen

Inget händer på barnfödarfronten.......

I dag har Nova vart på dagis medan jag har vart hemma å snorat. Efter de gick vi med dockvagnen på apoteket för jag skulle se om det fanns nåt att bota förkylningen med men icke de inte, "hem å drick mycket, å drick varmt" fick jag till svar när jag frågade om hon hade nåt att rekomendera. suck.. vi fick oss iaf en liten prommis tytan å jag:)
Längar jättemycket efter min jonas å nu, man e ju liksom lite orolig när han e borta. sover inte alls nå bra på nätterna. ligger inge bra + att jag tycker att jag hör en massa ljud hela tiden. tror man e vaken mer än vad man sover.

Usch, jag vet inte vad jag ska skriva. Det händer ju liksom absolut inget just nu.
Jag å Nova ska snart åka till jannica å nike å hälsa på en snabbis å hämta en bilbarnstol till bebisen:) .

Lägger in nån nytagen bild då iaf, men det gick inte så bra att knäppa nova för hon bara gjorde miner hehe.
en sista(?) magbild..

 ja den här minen är poppis nu;)

  oj va sur jag såg ut haha!


da´n före da´n

I dag är det ju som dom flesta vet da´n före da´n:)  bf i möre då, men tyvärr tycks det ju inte bli nå, så jag går över tiden ja då, jippiiii (not) .
Va till barnmorskan i dag å allt såg bra ut. Hon sa att man kan sätta igång förlossningen med att ha samlag eller stimulera bröstvårtorna, så för min del som har en  karl som jobbar i sthlm får det bli det andra alternativet. :)  . det ska tydligen utsöndra något som har med livmordern att göra eller nåt sånt, som när man ammar typ.
Jag har gått å blive förkyld så jag antar att inte bebis kommer kika ut förens jag blitt frisk heller, har iaf aldrig hört någon som fött barn när dom e förkyld, har du?. kanske har med kroppen att göra liksom att det är tillräcklig påfrestning att bara föda, skulle man va sjuk på de är det nog inte så lätt.. ?.. Inte vet ja e men så tror jag eftersom jag inte hört nån som vart sjuk under en förlossning,...
Börjar tänka mycket på förlossningen nu, till exempel på att det faktiskt gör så ont så man verkligen tror att man ska dö:/  . När man har en värk som gör skitont så tänker man att "nu kan det inte bli värre" men så blir det bara värre å värre å värre! hua! . hoppas jag har fått innan onsdag så jag "slipper" titta på förlossningskliniken:)



Nu ska jag gå å lägga mig! trött som få! . god natt med er å sov så gott!

ps! be för att jag får klämma ur mig den lilla krabaten nu! *snälla*

lördagskvällen dåråå

Hej svejs!

Nepp, inga känningar!

Igår gick jag å Maria på stan å kikade lite. vart ett litet sko köp, blev sååå förälskad i ett par sandaler med remmar som går upp till vaderna så jag bara måsta köpa dom! sen blev det en födlesedags present till min älskade också;) han fyller ju den 10e april:)  . Jag brukar ju vara så dålig på att komma på nåt att köpa å han har inte önskat sig nå, men det här är nåt som han kommer använda, å som jag tycker är väldigt bra när han gör det:)  . Vi tog ju självklart en lunch å lite fika på de åxå, tacopaj å kladdkaka:) mums!!! . Jag bara vräker i mig varje dag!. Meen, jag ska ju ändå gå ner sen är det tänkt hehe.

Kommer inte bebisen innan tisdag tänker jag då inte visa mig mer än på korta prommisar med nova å hennes dockvagn. Jag blir mer å  mer irriterad för varje dag för inte bebben kommer!! stackars min sambo;)
Nää jag SKA inte tänka på det så kommer h*n! (men hur lätt är det då?)  3 dagar kvar....

Har kommit fram till att jag måste köpa fler pippifilmer till Nova, hon verkar tycka mycket om den hon har å sitter stilla länge å tittar, det brukar ju inte hon göra när det e filmdags annars..

Nu håller bubben på å gör ostpaj¨å det luktar underbart i huset så nu måste jag nog gå å dregla lite i köket.
i kväll släcker vi alla lysen å har lite mys i stället då va? :) 

Ha en fortsatt trevlig helg!!!

v.40!!!

Tjohoooo! nu har man gått in i v.40 då!!!! 6 dagar kvar till bf, men jag kommer gå över, de är jag säker på. Känns ofattbart att lillbääs kan komma när som helst! mycket man tänker på nu: hur kommer förlossningen att sätta igång?, hur kommer bebben se ut?, hur stor? blir det en flicka som jag tror?  å hoppas hoppas den lilla är frisk såklart!

Vecka 37-40
Många kvinnor upplever att bebisen rör sig mer sällan. Inte konstigt alls, för nu är det riktigt trångt. Bebisen tränar lungorna för fullt genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Dagen D närmar sig med stormsteg. Nu är bebisen noggrant förberett för livet utanför mammas mage. När som helst kan förlossningen starta. Moderkakan är 20-25 cm i diameter, 3 cm tjock och väger drygt 0,5 kg. Det duniga håret som täckt kroppen under stor del av graviditeten försvinner nu. Vikten ökar snabbt med cirka 28 gr om dagen. Fostervattnet förnyas en gång var tredje timme. Tarmarna är fyllda med grönsvart barnbeck. Levern laddar upp med järn under slutet av graviditeten. Barnet är färdigt att födas!

Våran älskade lilla dotter Nova visar verkligen att hon vill bestämma å göra som hon vill. Vad gör ni andra föräldrar när era barn slåss? hon brukar ofta ställa sig i soffan när jag sitter där och kastar sig på mig och slår samtidigt i med händerna, gärna där man är som mest öm nu, i magen å på tissarna. Hon får även för sig att dra i dukar som ligger på bordet så allt åker ner i golvet å nr man säger åt henne så tycker hon bara att det är ännu roligare. Man blir så trött när hon gör så för man blir så arg när hon inte lyssnar när man säger nej..
Som när hon gjorde så igår var det inte längesen hon faktiskt sov middag å hon kan inte ha vart under stimulerad för hon hade gått hela vägen till affärn å nästan hela vägen hem. GE MIG TIPS SNÄLLA!!!!  
För er som läser å inte vet så är denna söta lilla terrorist 2 år.
Det där med uppfostran är ganska svårt, å man vill ju göra rätt, men vad är rätt?. Jag vet då inte vad jag ska göra förutom att säga åt henne när hon gör fel å lyssnar hon inte då får hon gå därifrån...
Tur att hon för det mesta är snäll å go och brukar lyssna duktigt många ggr. Hon är iaf jätteduktig när det gäller att lägga sig på kvällen *peppar peppar*. Hon är också jätteduktig på att leka och roa sig själv, för det mesta med den älskade dockan och dockvagnen såklart;)

Känns som världens längst vecka bara för kärleken åkte å jobbade i söndags:(  men i morrn kommer han hem:)

I dag är Nova på dagis så jag ska passa på att sova en stund för igår städa ja när hon var där. Jag skulle behöva städa i källaren fortfarande men har varken ork eller lust. Det är så mycket kläder så man vet inte var man ska börja. + att jag inte har nå sköljmedel hemma å ligger därmed efter i tvättningen.. usch vilket trök!.

Tack å hej! :)

Lite bilder



Här kommer lite bilder från Novas fördelsedag. Jag å sis roade oss lite med kameran åxå;)



 
  
               
                          



Väldigt tråkigt nog så glömde man att knäppa när alla kompisar var här, men dom får komma med någon annan gång.
De här bilderna var före och efter själva barnkalaset, men som tur var så kom ju Méhlin sen iaf:)

söndag

Söndag å det känns som måndag, bubben åkte ju till sthlm i morse för att han kom hem i onsdags i stället för torsdags:(  . Så vad ska man göra i dag då??. Nova vill gå ut å jag ser förjävlig ut å inte har jag borstat tänderna än heller. segt när man e själv, man orkar inte bry sig liksom..
Vi har sovit i Gävle fre-lör hos jonas bror å hans brud:) hade det riktigt trevligt. gick på köpis å fika å kollade lite, men ingen idé att köpa nå kläder nu precis så det fick bli en sjal bara. på ikea köpte jag en taklampa till novas rum å lite ljus:)
igår åkte jag å S å hämtade Thaimat- skitgott!!!! friterad banan till efterrätt å;)  . Tyckte ju att bebis kunde passa på att komma ja medan vi ändå va där men h*n höll inte riktigt med morsan sin, snart vräker jag nog den lilla därinne. Kan ju inte vara nå skönt att bo så trångt?.. 9 dagar kvar till bf å jag kommer väl säkerligen gå över tiden.
Lilla Nova pussar på magen å säger "komma" hihi. så gullig! undrar om hon förstår? (inte riktigt va?).
Nu så här den allra sista tiden av graviditeten känner man sig verkligen som en påse piss. Tjock, otymplig, kan inte ha nå kläder, svettas mycket, trött å bara allmänt ful..
nä nu ska jag inte klaga mer, jag kommer ju förhoppningsvis få en skitgo å gullig, frisk å välskapt bebis å snosa på;)  *längtar!!!!*.

nu måste vi borsta täderna å göra oss iordning

ha en bra dag allihopa!!!

tack å hej!

Nervöst

Hej hej!

Nu börjar det kännas lite nervöst måste jag ju erkänna! jag har inte tänkt så mycket på förlossningen tidigare, tycker det är lättare att "ta det som det kommer" men när man verkligen tänker på att nu kan det sätta igång snart å det finns ingen återvändo känns det lite skrämmande faktiskt. Det gör ju faktiskt SKITONT att föda, men hellre de än kejsarsnitt iaf, det skrämmer mig ännu mer. Är orolig över att den ska ligga i sätesbjudning lr ha navelsträngen runt halsen, lr fastna lr att det ska vara nåt annat fel på vårt lilla knyte. hua!.... ja lr föda i bilen på väg dit! :/
Hoppas det blir lika bra som när Nova kom!
Fast jag vet att jag inte ska tänka att bebsien ska komma innan beräknat datum så blir man lite besviken varje morgon av att inget har hänt, de brukar ju för det mesta sätta igång på natten..
Tycker iaf att magen har sjunkit mycket nu men för det är det inte lätt att böja sig, de bara bubblar av att de e så trångt! hoppas inte bebis tar skada av det..?.. (att det är så trångt å ändå böjer man sig å donar alltså).
Många frågar om man inte känner av nåt än, men VAD är det man ska känna? om jag hade värkar skulle jag ju åka in, å förvärkar kan man ju ha i flera veckor.
Mycket onödigt babbel om mina tankar nu;) lägger in en bild som jag tog igår.





Lilla Nova har vart jätteduktig i natt och sovit i sin säng hela natten utan ett endaste pip. så himla skönt! fast hon åt inte nå välling nästan igår kväll så hon kom in till oss vid halv sju i morse, men de kan man ju lätt ta om hon sover en hel natt i sitt rum;)
Hon tycker att det är så kul att gå ut å gå med sin dockvagn (som många kanske har sett) vi brukar ta ett varv med den nu när det har vart så fint väder, man kan ju bara inte vara inne då!. Att åka vagn hatar hon nu för tiden, hon bara gråter å skriker att hon vill gå:( . hoppas det blir bättre sen när man ska gå med syskonvagnen, men jag ska köpa en ståbräda också. Har sett en jättebra som jag vill ha på barnens hus för ca 600kr men det är nog bättre att köpa en dyr å bra än en billig å dålig.

Nu ska vi nog bädda lillbäsens säng;)

tack å hej!


Män som hatar kvinnor

Nu har jag sett den filmen å, "Män som hatar kvinnor". Jag tycker de va en av dom bästa svenska filmer jag har sett!!! verkligen bra alltså!. Måste ses!!. Svärfar satt barnvakt, tack för det! . Så skönt att man har dom som ställer upp på en! det gör mycket kan jag jag säga!, å allrahelst när man har en karl som jobbar borta just nu! Han kan ju liksom gå ut å umgås på kvällarna om han vill medan en annan bara sitter hemma å glor på tv å tar hand om lilltytan, men det vill jag ju göra helst av allt såklart!. Är bara så skönt att få göra nåt annat ibland.
Kärleken kommer hem redan i morgon (vanligtvis på torsdagar) å så skönt, men mindre kul att han åker igen på söndag i stället.

I morgon är jag i v.39! :) :) :)   Har packat i lite i bb-väskan i dag iaf, men inte allt. dröjer nog ändå innan det sätter igång.

blev ett kort inlägg nu men jag kom på att jag läre hänga tvätt innan jag ska slänga mig i sängen.

Go´natt mä er!

Kalas å några kg x-tra

Igår var det kalas för våran nyblivna 2-åring. Fast hon säger att hon är tre;) , är det därför hon är så trotsig för hon tror hon e tre?? hehe. Man kan ju inte fatta att de va två år sen den lilla skitungen kom:) Å snart kommer en till!.
De va trevligt och Nova såg ut att ha roligt med komipisarna å alla fina presenter hon fick. Det tog nog lite på krafterna också av allt lekande för nog va hon trött allt på kvällskvisten.
Kändes som jag också fyllde år för jag fick en 40-minuters massage av min kära syster + fotmassage på de!! å guuuu va skönt de va!!!!! , ändå sov man inte nå bra alls på natten, ont i höfterna å benen, kunde inte andas så bra och värst av allt: nerven på högersidan mellan benet å skinkan låg i kläm, de känns som att man vill sträcka ut hela tiden men det går ju inte så bra.

Kändes iaf som att jag la på mig några exrta kilon igår, blev marängtårta till frukost, sibyllakorv å pulvermos till lunch å sen bullar å kakor å tårta hela dagen. På kvällen va man ju illamående av allt socker men samtidigt jättehungrig på mat så min goa gubbe åkte å köpte en varsin sallad på Corner. har aldrig ätit godare sallad tror ja! de satt verkligen fint med något nyttigt!. i dag vägde jag mer äm ett kilo mer :-0  . Hallin va hit idag å då blev de ju mer götta å:D
Japp, den här bebisen kommer bli BIG har jag en känsla av.
Just de ja, sis masserade en punkt på foten som tydligen ska sätta igång förlossningen, eller kan sätta igång den, men inte har då jag känt av nå e :(   . Bm har sagt att jag inte ska förvänta mig att få tidigare men man vill ju liksom ha det gjort nu!.
Tänk er att jag har vetat att jag varit gravid sen augusti tror ja å nu är det bara två veckor kvar! :D (förhoppningsvis) det kändes ju som en evighet från augusti till mars, å de va de å;) .

Nova är riktigt bra på att gå långt, i dag va vi ute så hon fick gå en prommis med sin dockvagn (som hon älskar) , å fast hon har så små ben så ville hon inte vända hem när vi hade gått först upp mot BRUKS sen ner vid ängslunda, förbi videt,vårat hus igen å till solbacken å hem igen. Hon ville inte gå hem hon ville bara fortsätta men jag lära ju laga mat. Så skönt att det är bart på cykel å gång vägarna nu! älskar när det börjar bli vår!!!


Sitter med Jonas tröja på mig, å den luktar hans parfym! å jag vill ha dig här gubben!.

Näpp, nu blire t å söva! ä så trött! . I morgon ska Nova på dagis så då kanske jag ska passa på att sova lite medan hon är där å leker å har kul:)

v.38:)

Nu är vi inne på v.38, eller v.37+3 eller nåt sånt:)  . va till BM i dag, frågade hur stor bebisen är å så, hon sa att den kan väga strax över tre kg nu och kommer nog väga 4kg nånting när den kommer ut. Vi pratade lite om förlossningen som närmar sig med stormsteg å hur jag vill ha det när vi väl är där å så. epidural å bad vill jag ha iaf sa jag. Hon sa även att de är dags att börja packa bb-väskan, har bara packat ner shampo å balsam ja ju hehe. så svårt att veta vad man ska pcka ner redan nu, jag använder ju allt nästan som jag vill ha med. iofs kan man ju packa ner underkläder å bebiskläderna då.. :D kuuul!. Hoppas bara att allt går bra nu!.
Ja just de ja, hon sa åxå att slemmisen kan ha gått eftersom det kom nå vätska igår, som vatten fast inte nå mycket, kändes som jag fick mens hehe.




Igår kom min gubbe hem så då duschade Nova med pappsen å så här såg hon ut när hon kom ur duschen;)

   

I dag har vi vart ute å gått en liten prommis med N å hennes söta lilla dotter N:) sen blev vi bjudna på fika å hihi.
Nu väntar jag på att min karl ska komma hem så vi kan äta nånting. kanske ska åka å handla lite å, men vad ska man äta då?? . är ju lite sugen på tacopaj men jag vet inte om man orkar göra de, är så trött.

Bjuder på en alldeles nytagen bild på våran trötta lilla dotter


Ha en trevlig helg!

dåligt samvete!

I helgen har vi som vanligt tagit det lugnt med film, god mat som gubben laga å lite påhälsningar:) .
Läste ljusnan igår å då stod det en insändare om föräldrar som lämnar sina barn på dagis fast dom är hemma själv, å det fick mig verkligen att tänka till, fast jag har tänkt så förr åxå men man inser mer när en annan skriver om hur det är. Det blir ju nästan dagispersonalen som uppfostrar mer än föräldrarna själva gör.
Jag var mycket med mamma när jag var liten, hon var hemma med mig å min bror å syster, alltså en på 5 år, en på 1.5 å en bebis medan pappa jobbade i norge. Sen när man rätt stor var man hos dagmamma, men de va ju sent de ändå, inte när man vart ett iaf.
Jag har Nova på 15-timmars, hon får alltså vara där tis-ons-tors mellan 8:30-13:30 å jag har henne inte där alla dagar, men ändå så kryper det dåliga samvetet fram när man läser om hur andra ser på saken, å jag tycker att det stämmer åxå, MEN Nova tycker ju att det är roligt på dagis, å hur rolig är jag som är höggravid, trött, sur å tråkig?.
I dag hade hon nog kul iaf för vi har vart på barnenshus å sen har vi hälsat på hennes kompis Neah å hennes mor:) .
Jag känner att jag skulle vilja vara "bättre" å ha henne hemma jämt men jag känner ändå att det är skönt att få vara lite själv å få ny energi tills man hämtar henne på dagis, man orkar mer då och är gladare. Det är ju så j-vla tråkigt väder å nu när det e antingen blaskigt lr kallt.
Vi tog en prommis i dag med vagnen men hon vill ju hellre gå så hon fick gå hem från Neah, å bara för man har rört lite på sig så blir den här J-VLA foglossningen värre:(  jag blir så trött på denna eviga, oändliga värk!!!!!!!.
Vad ska man göra om dagarna när man har Nova hemma för att hon ska få ha roligt?? Jag får iaf inte gå på badhuset nu, de va ju kul när man fick göra de för det älskar hon. Jag vill ju att hon ska ha kul!.

 Måtte vintern ta slut snart

Jag längtar till sommaren nu å allt som hör därtill! grilla, äta ute, bada i lilla poolen, ta med fika å åka till stranden, å leka med nova ute på gården! ja allt! gud va skönt!!!. Hoppas, hoppas det blir bra väder i sommar, men som vanligt så blir det väl bara en vecka å resten regn lr blåst å kallt.
                              . De va lite bilder tagna hemmavid i somras:)




Nä fy va trött man blir av å sitta här, e ju så ögonen klistrar igen snart... blir kväller tidigt i kväll!.


Go natt me er gottfolk!



Blir lite roligare bilder nästa gång, har inte knäppt nå nya nu e.









Kommer nästa knyte bli så här söt å? ;) 

v.37:D å åldersångest:P

V.37, det börjar närma sig lite va?;) hihiii!

sitter å har allmänt tråkigt, å nova står på en stol i köket å kladdar lite med vatten. Hon ska väl iaf få ha lite kul!. Snart ska vi gå på kalas hos systeryster för hon fyller gammal i morgon;)  . Själv börjar jag få lite panik för att jag har passerat 20:D hihi. Tycker man blir så gammal, tur jag alltid kommer vara yngre än min kära Jonas;) .
Faktiskt, jag syftar INTE på dig sandra, men va många det är som börjar se gammal ut bara dom passerat 25:/ å allrahelst tjejer.. Å ännu mer dom som röker förstås:/ ...Jag å Hallin prata om de en dag när vi var ute å gick å det e ju faktiskt så. varför blir tjejer rynkigare än killar?? fast iofs får inte vi ölmage haha!.
Näe tänk om man kunde hitta såna där krumelur-piller som pippi långstrump har.

I kväll kommer min kärlek hem;) *längtar*. Låter som att han ska jobba i sthlm ett tag så han slipper bli arbetslös. De känns bra, det tar ju inte lång stund att åka därifrån till Gävle om lillbääs skulle bestämma sig för att komma när pappa jobbar:) .

I går kolla jag på förlossningskliniken å då va de en tjej med som va 21 å skulle ha sitt tredje barn, å va ensamstående så hon skulle adoptera bort det. Bara för de så drömde jag att jag skulle typ låna ut min älskade lilla Nova till nåt par åsså hade vi kontrakt på att jag skulle få tillbaka henne när jag ville, men när jag ville de så hade dom tappat bort kontraktet å ville behålla henne, å fyyy va jag grina i drömmen!!! de va så man va alldeles matt i kroppen när man vakna, å de va så skönt att se henne ligga bredvid mig å sova så gott;)  . (hämta henne i natt för hon drömde å grät) . Är så hemskt när man drömmer så!.
De konstiga e att jag drömmer inget om bebisen, med nova drömde jag jättemycket om vad det skulle bli osv..
Längtar efter våran lilla pys i magen. hoppas den är frisk å välskapt! .

Nä nu läre vi dra på kalas:)

tack å hej

Helgen mm

I fredags va vi ju till BM, magen mäter 2 cm mer än sist, 33cm tror ja de va nu. hjärtat klappade i 155, å jag går stadigt upp i vikt. :)
Vad har vi gjort i helgen då? .. Jag har målat klart listerna i Novas rum så nu är det ÄNTLIGEN klart!, vi har hälsat på mamma å sune, pappa å solveig, å ulla å björn. Vi har även myst såklart;) å kikat på film.
Nu är det sista veckan för Jonas, sen e han hemma till bebis nedkomst. va i Gävle igår med sis, Mehlin å Nova, gick från station till sjukhuset, mycket sammandragningar kan jag säga, både dit å hem. Är bara för man går så fort när det e kallt. Fick ju såklart värre foglossning å ichias efter de så igår kväll när jag skulle skruva ihop en hylla till novas rum så kunde jag knappt sitta å höll inte på att ta mig upp från golvet, så jag skruvade ihop den i dag med, å efter mycket om å men så blev de ju faktiskt en hylla å:) . Har inrett i hennes lilla rum å då idag när hon va på dagis så jag lägger väl in lite bilder.
Magen min känns jättetung i dag åsså har jag haft lite ont, den känns liksom så tung så man får ont av de tror jag,  å så fort man säger nå till mamma om att man har ont får man höra: Har du värkar???.. suck, det börjas redan å det e fyra veckor kvar...
Lika när man möter nån på ica å lr ute åsså frågar dom när man ska ha, lr om man inte ska ha nu snart, lr det värsta av allt: har du inte fått Än du ä??...
såg iaf en tjej från Arbrå som heter A.J , å hon skulle iaf föda hon när vi va i gävle!:) gissa vem som blir avundsjuk!! men va kul för dom!!! hoppas det gick bra!.

Köpte iaf en vit kavaj i Gävle, har länge viljat haft en sån så jag hoppas jag kan ha den sen;) .

Snart kommer svärmor å tittar in på Novas rum, åsså ska jag passa på att handla medan hon e här:)

Igår va goa emelie hit åsså åt vi skräpmat, blev hamburgare från kiosken, men va snål han är han som jobbar där, skit lite strips:( . + att han inte fattar vad man säger så det blir JÄMT nå fel... suck...
Ikväll kommer min andra goa tjej Hallin, men inge skräpmat iväll hehe.

Ha de bra!


                            


 v.36 

 uppifrån

RSS 2.0