Jiihooo

I kväll kommer min kärlek hem, jiihoo!,å i möre ska vi t barnmorskan,  å jag har köpt vagn i dag jiihoo!!! Å just nu äter jag en Daimglass mums! Fan va allt känns bra nu... ja förutom ichias på vänstra sia!.. å sen är det lite tomt här för min prinsessa är i vallsta å ska sova där. Känns som att jag glömt nå hela tiden å det e väl för man är van att ha en liten svans, men en riktigt go svans;)  . Tur man har en liten katt som håller en sällskap såna här ggr. Hon läre följa med mig ner i källaren å sen när jag ska duscha, vi har nämligen dusch i tvättstugan, ska väl göra om lite där i framtiden å :)

I dag/kväll är jag sugen på allt götta! vill äta hela tiden! jobbigt! tur jag har en daim-choklad kvar å :D
................. Just ja, ska ju väga mig i morrn å:(  . inte så passande.. men shit samma, är man sugen så är man! då är det det min kropp behöver! (måste övertyga mig de).

Nä nu ska jag inta soffläge, hade inte så mycket att säga ikväll heller e. Bara såå skönt att han kommer till mig i kväll, ser fram emot gos å myys! ;)

hoppas ni får det mysigt åxå, även fast det nog inte blir lika mysigt som för mig hehe!  ;P

tack svärmor

Tack svärmor för att du kom hit i dag! det var jättetrevligt:) . Man kan inte ha bättre svärföräldrar än er!!!.
Inte heller bättre kärlek än eran son som jag verkligen älskar! ;) 

v.36

Bebisen väger ca 2800g (fast jag tro min är större, lr iaf blir en stor bebis). 
Skönt att man snart är i v.37 å därmed i nionde å sista månaden:D  . Blir väldigt avis när det är så många som får eller har fått nu! vill så gärna att det ska vara vår tur nu juu!.
Har iaf hittat en tvillingvagn å det är inte ens en Emmaljunga hehe. Det e en Brio carena- 06a. Typ som en sulky. Vill ju ha svängbara hjul fram å det har den. Ska ta med mig mamma i morgon å kika på den:) . Hoppas den ser bra ut!. Vet att det är en sak som fattas på den men den är redan beställd så den kommer till barnenshus nästa vecka, tyget till den där grejen som barnen kan hålla i sig i. Nu är det bara att hålla tummarna!!!.
På fredag ska vi till bm, å då måste jag fråga om hon tror att bebisen e "normalstor" hehe. kanske svårt för henne att veta men jag oroar mig för att det ska vara en jätte som klämmer sig ut  :/

Har inte så mycket att skriva i kväll å nu blire förlossningskliniken snart:)

Ha de bra!!!




Denna vagn fast annan färg ska jag titta på




Tisdag

Fattigare än en fattiglapp, så känner jag mig i dag. har inga pengar kvar å ville inte fråga jonas heller när han skulle iväg igår. Även fast vi har delad ekonomi så tycker jag att det känns dumt att fråga han om pengar hehe, fast jag vet att jag får ju såklart. Men vi har ju mat hemma så det räcker till å blir över men man vill ju ha utöver de å ibland, som när man va på Thalins i dag typ;) . Inte ens en liten semla hade jag råd med:(  .Ja man blir handikappad utan pengar. Tur man får på fredag då ska jag köpa färg till listerna i Novas rum å äntligen göra klart!. Jag får iaf samma föräldrarpenning som jag hade med Nova eftersom jag blev gravid så tätt. Dom har ju en viss gräns men jag kommer inte ihåg..
I dag har Nova vart på dagis å jag har vart hemma å vart asförkyld, ändå gick jag å Hallin på en prommis, men man går ju så sakta ändå, fast det är tillräckligt med den här magen + förkylning. Har vart väldigt lättretlig i dag men det börjar bli bätttre nu, snart onsdag:) . Bölade i söndags för att bubben min skulle åka på Måndagmorgon, snacka om att man är känslig nu! Saknar han så mycket när han är borta, å allrahelst nu när det börjar bli som jobbigast, annasr är man ju van liksom. Tur han har tålamod med mig ;)  .
Emelie kom förbi med käk å idag så vi gottade oss med Fajitas (stava?) . Nu har jag precis vräkt i mig Gorbys taco-pirog åsså hävde jag på tacosås, creme.f, och cheddarcheese, finns de nå godare än att götta i sig på kvällen??? nej! . Har ju även blivit nån glass å idag... Jag som planerade att inte vräka i mig den här graviditeten för jag är rädd att bebben ska bli större än va nova va men det kommer den ändå bli, lr typ lika trodde min BM: /  .

Nu ska Jag snart ta med mig Nova upp åsså ska vi läsa saga å sen blire till å sova för henne medan mamma mu tar sig ett varmt å skönt bad:) . Då känner jag mig som en floghäst rejält;)  .

Ska se om jag har nån bild å lägga in men ´tror inte jag har lagt in dom än...

Ha en skön kväll!




Blev några gamla i stället



              

Nu har jag bestämt mig!

Japp det blir en syskonvagn, har dock inte hittat den rätta än men det kommer väl.. Är bra att köpa begagnad för då är den billig, men om man köper en ny kan man sälja den dyrt sen. Jag kan tänka mig en begagnad men man har ju vissa krav iaf. Inte senare modell än 05 tror jag, inga konstiga mönster som rutor eller nå annat tok som de va på 90-talet. Helst ska den vara en ljus färg så den inte blir solblekt men jag faller ju ändå för vissa svarta:) . Våran vagn som vi hade till nova är ju en 06a å den ska vi ha till bebisen igen´för den tycker jag är helt okej. Men jag skulle ju aldrig i hela mitt liv köpa en vagn med vita gamla smala, fula hjul, som man ser vissa har. I och med dom hjulen ser ju hela vagnen rent utsagt frjävlig ut, eftersom den är gammal om den har såna hjul.
Jag älskar vagnar, allrahelst Emmaljunga! Herqules är åxå snygga! det finns så många men dom är nog snyggast.
Måste ju ha en om jag ska kunna gå på låmgprommisar i sommar. Är väl pengarna det sitter i...

I dag har vi vart på badhuset, nova, novas farmor å jag. SEn va jag till storstan å köpte present åt Méhlin, ett pc-spel 3-5 år. sånt vill nog nova ha när hon fyller år fast 1.5- 3 år:) . det e tre i ett. Blev som vanligt bjudna på mat i vallsta:) sen drog vi på kalas hos Méhlin då. Nu är vi bara hemma, jag sitter här å jonas å nova är nere i källaren. tror jonas donar med tvätt å nova svansar efter:) . I morgon måste jag äta kinamat!! är så sugen!, sen blire bio med Hallin:)

Nämen lite godis nu då kanske:)

Kiss and good night!

Hur ska jag göra?!

Ja hur ska jag göra med min kära dotter?
Hon vägrar somna i vagnen om man bara ställer ut henne, i stället så reser hon sig å är på väg ur. Det går inte sätta fast henne heller för hon tar sig ändå ur. I spjälsängen kan hon somna ibland om hon ligger några timmar först typ, men den ska ju bebisen få snart. Hon somnar bäst om man går ut å går med vagnen, men nu är frågan då: Hur gör jag då när jag har två??? . Ska jag köpa syskonvagn?. Det låter inte som min kära karl vill att vi ska de, men hur gör man annars?? . Nova behöver VERKLIGEN om både hon och jag ska orka.
Just nu ligger hon i spjälsängen å ropar maaaammaaaa!!!, Kommaaaa!   Å gråter lite omvartannat. Men går jag å hämtar henne då vet hon ju att hon får som hon vill om hon gör så. Hon har ju vart trött sen 11, alltså fyra timmar snart (jag försökte få henne å sova i vagnen först) . Man tappar orken totalt...
Orkar inte gå runt hela arbrå varje dag!! Så jävla tråkigt och ont:(

Ge mig kraft!.... och helst en bra lösning!




v.35

Ja det rullar på som vanligt. lite bättre med foglossningen nu, lr mycket bättre fast jag känner ju av det..
Roligt att höra alla som gissar kön på lillfisen i magen, men jag tror ändå på flicka fast många sagt pojk å nu faktiskt, men de e många som säger tjej å hehe. väldigt olika de där..
Nu den här veckan å vecka 36 är sista chansen att gå på badhuset sen när jag inte får gå dit längre så packar jag bb- väskan:) jippiii;) . man kan ju hoppas på att någon annan tar med nova på badhuset så hon får bada eftersom hon älskar det. Får tjata lite på min karl;)



Nova fick vara hemma från dagis i dag åxå så vi har vart ute å gått i solen, så himla skönt. Gick på ica å då stötte man ju såklart på den där emelie;) ni vet hon som alltid lurar med mig till esplanaden hehe, så där blev det e burgare i pitabröd:) .

Novas farmor ringde precis å sa att dom kunde vara här med Nova ikväll så jag får simma, så snällt!!!!. Så nu ska valrossen röra på "fläsket" lite.
Ska ringa å höra med sis om hon vill följa kanske.

Nä, jag vet inte vad jag ska skriva... värdelöst!

tack å hej

Stackars barn!

I dag har jag vart hemma å sovit medans Nova va på dagis, så skönt när man inte kan sova på natten.
När jag hämtade henne så låg hon å tittade i vagnen å hade sovit typ en halvtimme bara:-o   . Ja iallafall så  kom vi hem å jag började laga mat, köttfärsbiffar å potatismos medan Nova stod på en stol vid diskbänken å lekte med vatten. Rätt som de va så gnällde hon till å sen kom världens kräka:(  stackars barn! . Efter ett tag kom hon å sprang till mig å ropade mamma, åsså kom en till kräka... Japp, garanterat magsjuka!. Talade om det när svärföräldrarna kom som skulle ha suttit barnvakt medan jag simmade, så dom fick åka hem igen så dom inte skulle bli smittad.
Sen la jag å Nova oss på soffan å vila å precis när hon höll på å somna kräktes hon en gång till! :-/ . Då gick vi ner å duscha eftersom hon fick i håret å allt. Sen la jag henne i sängen å hon somna på en gång efter vällingen, ca en timme senare kräktes hon upp alltihop... man tycker så j-vla synd om barn när dom är sjuka!!! önskar det vore jag i stället... Men man hoppas ju ändå att man håller sig frisk. vore ju lite jobbigt att vara stor å otymplig å kräkas hela tiden å säkerligen springa på toa hela tiden.
det e så många som har den där j-vla magsjukan nu! när ska det ta slut???

Igår kändes det lite smådeppigt som alltid när min älskling åker å jobbar, men han hade pratat med chefen i dag så 3 veckor till blir han i Göteborg sen troligen i sthlm. känns skönt så han hinner å va med när vi ska ha bebbe om det händer precis när han jobbar. Är beräknat på en tisdag men man får väl se. hoppas det blir när han är hemma iaf:) .

nä nu läre jag göra nått annat känner jag...

ha en bra kväll allihop!

blandat

I fradags var vi iväg till barmorskan, den här gången hela familjen. tror nova tyckte de va lite konstigt faktiskt när jag låg ner å bm mätte magen å så. Jag har FORTFARANDE inte såå himla bra blodvärde, 111 å man ska ha över 115. Jag har ju ätit både järntabletter å c-vitamin med järn i (brustablett). knepigt. SF-måttet var 32cm så de låg på kurvan den här gången. förra gången va de ju lite under. Hjärtat på  bebbe slog mellan 150-167 ungefär. Tjejslag;)  .
På lördagen var jag å sis å lilla Méhlin till valbo på Ikea och handlade lite till Novas rum bl.a gardiner å förvarningshylla. sen gick vi lite inne på affärerna åxå. Efter valbo drog vi till gävle sjukhus å hälsade på lilla,lilla,lilla Vincent. Guuuuu va liten han va!!!! såg mycket större ut på filmen som David skickade på när han kom ut ur magen. Ofattbart att dom kan överleva å vara så små. tycker att det känns som att våran bebis i magen ska vara större fast dom e precis lika gamla. Å han hade mycket hår å den lilla gogrisen:) . Så j-vla söt!.

Ja just de ja, vi har ju målat novas rum å nu, eller faktiskt så gjorde Jonas det, fast de va meningen att jag skule för han var inge engagerad men så blev de inte. Så nu längtar jag tills man kan inreda:D

I dag ska vi på kalas för lilla Lukas har fyllt ett år:)

om ca en timme.... ;)

Ja, om cirka en timme kommer mitt älskade allt hem! Han har vart i Göteborg i veckan och det verkligen känns när han är långt bort! Ibland saknar jag han så jag bölar i telefon hehe. Han är så go!. Någon dag/kväll i helgen ska vi ut å äta kinamat, lr thai från Patti är åxå jävligt gött.
Sover mycket bättre när bubben är hemma, då känner man sig verkligen trygg. Sen ligger vi oftast å håller om varann största delen av natten;) .
Tror ändå att det är nyttigt för ett förhållande att en är borta lite nu å då så man hinner längta lite, desto mer mys å så på helgen;)   . fast jag hoppas ju på att han ska jobba hemma snart nu när det blir två små snart:)
Jag skriver inte så ofta i min blogg om hur mycket jag tycker om honom men för mig är det redan så självklart så jag behöver inte försöka övertyga någon annan om det, lr hur jag ska säga.
Nu ska jag försöka fixa till benen så han slipper sova med en djungel i sängen;) är faktiskt inte så lätt att komma åt överallt numera!

La mitt andra allt för ca en halvtimme sen så hoppas hon somna nu när jag ska duscha.


Visst är det väl underbart att älska och att bli älskad? ;)




Ha så mysigt i kväll!... .. För det ska jag;)

v.34

Jihooo, i dag går man in på vecka 34 då:)

Barnet:

Ca 2-2.4 kg tung och omkring 42 cm lång. Foten är 6-7 cm. Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.

Mamman:

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och försvinner i de flesta fall helt. För många kvinnor och män känns tanken på sex och samlag väldigt avlägset och främmande med den stora magen. Andra, såväl kvinnor som män, får en ökad lust och njutning när de är gravida. Påminn er om att sex inte alltid behöver innebära samlag och att det finns andra sätt att ha det skönt tillsammans på. Men samlag kan aldrig skada barnet. Det är heller inte farligt om du efter en orgasm får sammandragningar eller en lite molande känsla, som diffus mensvärk. Det är över huvud taget vanligt med en del förvärkar vid den här tiden i graviditeten.

I dag är det sju veckor kvar till bf. ja som ni märker så har jag en rejäl nedräkning. kan det bero på att man vill ha ut bebis snart kanske? :)  . 48 dagar å inte en dag till förhoppningsvis...


Var ju till Jannica igår å färgade håret, lr utväxten bara å jag blev nöjd. skönt att slippa det mörka. Lägger in en bild i morgon på håret för nu ser man ut som en rufs bara, har precis duscha.

Bilden föreställer mamman i vecka 34


 


I helgen

hej hej!

Ska försöka slänga ihop ett inlägg innan lilltytan vaknar. hon somnade nämligen ute på altan i vagnen (utan att jag gick nå innan). det är ovanligt..

I helgen har jag vart lugn såklart:) , men vi va iaf till H-micke en sväng på lördagen, å sen till Micke B å sist men inte minst till johan H. Jag blev super trött innan kvällen ens hade börjat typ men jag stod ut för bubbnes skull:) hehe. fast jag började säga att jag ville hem vid halv tolv för då höll ja på å somna, sen är det ju skittrråkigt att vara med en massa fulla människor när man själv e nykter. vi åkte iaf vid halv två, å båda somnade på en grisblink när vi kom hem:) . Det var ju ändå kul å träffa lite folk ! :)
Nova sov ju hos farmor å farfar lördag till söndag då, annars hade ju jag vart hemma med henne såklart. Men det va sååååå skönt att sova ut på söndagen!!!! Tack mina kära svärföräldrar!!!. När vi skulle hämta nova sen blev vi kvar några timmar å blev bjudna på mat å så;) .

Två av två kvällar har nova somnat i sin nya växasäng, utan att kliva upp, jag är stolt!. trodde hon skulle springa upp 711 ggr ja men hon va så duktig!. Hon vaknade dock flera ggr i natt så vid ett tog jag henne till våran säng för då var hon otröstlig. Å min stackars bubbe skulle åka iväg till Göteborg på jobb vid kvart över tre! :/ .. Hoppas verkligen inte han är där när det är dags för bebbe att kika ut!. Men det tror inte jag på nå vis, å skulle det vara så får min syster yster stanna kvar tills han kommer på förlossningen! :)  så är det bara! Hon ska ju köra mig om det blir när han e borta.

Gud vad ska man äta i dag???? har bara småätit hela dagen å inte orkat gjort nån riktig mat:( .
Till frukost: flingor å mjölk
Till lunch: dela en macka från rohdins med nova, sen lite skorpor å varm choklad eftersom jag inte blev mätt. Å nu är jag hungrig igen!!!! Vi har inte mycket hemma å jag orkar defenitift inte handla. det är så j-vla kallt å sätta sig i bilen, å jag e så frusen.

Igår å i natt hade jag foglossning, lr jag har det typ varje dag men jag nämner när det e som värst. Hatar att ha det på nätterna!!! utan att överdriva så sover jag antingen halva natten lr mindre dom ggr det e som värst + att nova brukar vakna å grina några ggr så man vaknar av de å. Tur vi ska till Bm på fredag kanske man får nå förslag om vad man kan göra. Det här är ju nytt för mig de juu, hade ju inge när jag väntade nova förutom ichias.
Bubben vill nästan inte känna på magen nu när bebis sparkar, lr mera rör sig för det är väl för trångt för att sparka, men han tycker iaf att det känns så läskigt när man känner ett knä, lr en armbåge osv;) men igår kände han för då hade bebbe hicka:) . Det har h*n varje dag nu å det känns så himla väl!. När jag kollade på en film som min brorsa skickade på deras bebis så är det svårt att fatta att jag har en lika stor bebis i min mage liksom hehe. han hade ju hår å skrek å allt;) . Han är ju lika gammal som min bebis fast han är redan född;)

I dag har jag å Nova vart till Bollnäs å köpt present till stor lilla Lukas som fyller ett år i dag;) . Man kan inte fatta att det var ett helt år sen han kom! jag minns så väl när jag hade missat samtal från sofia på morgon när jag vakna, förstod direkt vad det va då:) hihi. då hade dom åkt till gävle. Tänk om ett år är min bebis ett år, å lukas som Nova, å Nova tre!!!! :D
Passade på å köpa Oliv- kroppslotion åxå, kan inte vara utan den!!! den är så himla bra för min hud!.

I morgon ska jag till Jannica, äntligen! blir ingen större förändring, bara färga utväxten å klippa topparna, men det blir väl nån bild iaf kanske.

Ha de gött!





ps. 50 dagar kvar till Bf:)

Klagomuren

Hämta ju Nova på dagis vid halv två, å då va hon vaken å lekte å för en gångskull ville hon inte hem, å jag skulle ha lämnat henne å för guu va trotsig å trött hon va när vi kom hem. tänkte om jag skulle lägga henne innan vi skulle på badhuset men hade ju inte lång tid på mig att få henne å sova för vi skulle ju dit till fem å igår låg nova i sin säng mellan halv tolv å halv fyra utan att somna så.... ja iaf så ringde sis å sa att hon hade en som var lika där hemma så vi fick gärna komma förbi innan vi skulle bada så dom kunde roa sig tillsammans en stund småflickorna. Inte så lyckat kanske, så fort man kolla bort så var dom på varann, mest Méhlin måste jag ju säga men Nova gav ju igen såklart. Shit vad dom lär sig mycket av varann!. Att knuffas är lilla Méhlin väldigt bra på. Nike å Nova leker så himla bra tillsammns, aldrig nå fighter där inte. men sen kan ju nova vara lite jävlig när T.ex Lukas kommer, då ska ju hon ha alla sina saker å Lukas får inte låna nå stackarn..
Gulliga barn:)
Man är så extra lättretad å nu när man inte kan röra sig normalt, jämt trångt åt magen! . Fattar inte att man ska behöva gå i hela j-vla 8 veckor till!?! å värre å värre blir det!. Hoppas hoppas hoppas man går ner i vikt fort, som förra gången!. Tur man har människor omkring sig som ställer upp så mycket! Man blir lite bortskämd när man kommer till Jonas lr mina föräldrar, dom hjälper till så himla mycket! å det betyder mycket mer än dom tror! bara att få slippa byta en blöja när det inte finns nå skötbord är ju guld värt! allrahelst nu med tjockmage!
Det är faktiskt nu på senare tid jag har börjar klaga på att vara gravid, men det e ju för att man är så tung å så nu. Allt är jobbigt då, å jag hör själv hur jag suckar jämt!. Men jag skulle ju kunna sova jämt å känns det som...
finns ju dom som börjar klaga över allt direkt när dom får veta att dom e gravid å typ, de e ju ingen sjukdom (som vissa verkar tro) . 
Jag ska inte bara klaga, jag tycker även det är skitmysigt när man ser på det positiva. alla rörelser man känner från bebisen, å jag verkligen läääängtar till förlossningen! tills jag får värkar, lr att vatnnet går lr nå, jag kommer säga som sist när det satte igång: YES!!!! :D
Jag ser det som tre delar i graviditeten:
1. v.4-12 : man mår illa, vill att magen ska växa å synas.
2. v. 12-30: magen syns å man mår bra, bästa delen av graviditeten.
3. v.30- BF :Trångt! .  Man är trött i ryggen å magen är tung, svårt att böja sig ner osv, VILL FÖDA!!!!
:)

Nu blire tv å sen läggdags

Miss you Jonas:(   



56 dagar kvar till BF


Ännu en för kall dag:(

Fy å blä va kallt det är!!!! vill inte gå ut! räckte med att lämna nova på dagis i morse tycker ja, sen måste jag sätta mig i en svinkall bil å åka å handla, å sen hämta nova igen. men efter de ska jag hoppa i en förhoppningsvis varm basäng på badhuset:)  . Undra om jag läre köpa lite godis å äta framför tv-n när nova har somnat i kväll hehe. skämma bort sig lite:) .
Igår städade jag lite smått här hemma, bara dammsög å torka golven. skulle behöva städa upp mina kläder som ligger i sovrummet på golvet å samlar på sig damm. Dom ska väl få flytta in i garderoben antar jag, men det är liksom lättare att hitta dom på nå vis när dom e lite utspridd;P . Man kan ju inte bara städa när man e barnledig heller e, då tycker jag att det är viktigare att ta hand om sig själv å vila lite så man orkar med å därmed blir en bättre mamma:) . Sån ä jag.

Har fått recept på gifflar av svärmor som jag ska baka någon dag innan bubben kommer hem, för han älskar dom, men det får nog bli i möre tror jag, eller i kväll kanske?. en liten överaskning när han kommer hem:)

Men va de nån som såg "familjen annorlunda" igår?? olika faniljer som hade typ tio barn. blev så störd på att pappan fick sticka iväg till jobbet på morgon utan att hjälpa till med alla barn för att "han kunde inget om vad dom skulle ha för kläder" ?!? dags att lära sig kanske??? en dum ursäkt! . lika va det nån som bara la sig på soffan medan mamman såg efter alla småbarn. Sen va de nån av mammorna som tog alla barn med sig från matbordet så pappan fick äta ifred sen när dom va klara, fast de va mamman som både lagade maten å såg till så alla åt typ. Jävla mansgrisar!. Det är väl lika mycket mamman som behöver matro lr??  .
Hallin va här igår så kikade på tv, drack te å satt vid datorn å "snoka" lite:)  .

Nu blire t å plocka lite i köket å sen handla. hej svejs!

Vårat älskade lilla gryn;)

Vårat älskade lilla gryn nr 2 ;)


RSS 2.0