Nu har han kommit!!!

Nu har han kommit, inte min bebis men brorsans:) . En liten liten kille på 1947 g å 42.5 cm:) GRATTIS!!!!. jättesöt liten gounge!. Jag vill ha mars/april NU!!!!! .

Lägger in lite bilder jag skulle lagt in igår:

















Bm:)

Ja då va det dags för en liten helg igen dårå. Gubben kom ju hem igår såklart:)
I förrgår lånade jag hem svärföräldrarnas hund å gick en prommis med honom. Va så fint att gå i skogen när de va så mycket snö på träden! . Är bra att det är snö så det blir ljusare ute, kan få hålla sig till mars sen vill jag ha vååår! :)

Nova, Méhlin å syster yster å jag va i bollnäs på badhuset sen på kvällen, alla säger ju att det är så kallt i barnbasängen där å det va det! men i den pyttelilla som bara barn 0-3 år får vara var det jätteskönt så vi lät flickorna vara där mest:) . dom tyckte iaf att det va skitkul å åka rutschkana (stava?) . Eftersom inte nova hade sovit någon middag + att hon hade vart på dagis så blev hon jättetrött när vi var klara å skulle hem.

Igår va jag å Hallin i Bollnäs å kikade lite, eller jag kikade å Hallin shoppade hehe. Känns så onödigt att köpa nå kläder nu. Köpte iaf ett litet kit till bebis:) en body, ett par byxor, ett par tossar å en liten mössa;) lääängtar!!!!

I dag tog jag med pappa å åkte till Nordsjö idé & design och köpte färg till Novas rum, sen va vi in på Rusta å köpte spackel å tejp å så. Hoppas det blir nåt gjort nu i helgen då så lillfisan kan flytta in i sitt rum:) bara Ikea sen då som fattas, lite inredning såsom byrå å tavelramar å hylla:) kul!

Ja just ja, va ju till Bm å igår:) Hjärtljuden va runt 150, jag har gått upp i vikt lite till å måttet på magen va på 29 cm, hamnade lite under kurvan så det är som jag har tyckt, att den stannat lite i växten tror ja. Men de va ingen fara sa hon iaf.
Känner av foglossning, allrahelst på nätterna. Sover aldrig bra nu för tiden. skulle lika gärna kunna baka eller nåt på nätterna i stället.

Vad ska man äta?? superhungrig! måste kalla på mannen i garaget å höra vad han har att säga.

Ha en trevlig helg! lägger in lite blandade bilder i kväll, för nu måste jag ha mat!!!

V.32

Ja sista veckan i sjunde månaden lr hur man ska säga:) . sen så är man i 8:e månaden:)  . Det går så otroligt fort på ett sätt men när det känns tungt å så känns det som att det är en evighet kvar. Men fyra veckor går ju fort, sen bara fyra till förhoppningsvis!
Man ser så väl på magen nu när bebisen rör sig å man kan känna nå hårt å spetsigt ibland som en armbåge eller ett knä. så mysigt!. i möre ska jag till BM å då ska Hallin me för sen ska vi på stan å kika lite. Måste försöka äta lite mindre av det feta å sockriga men det är svårt, jättesvårt!. är ju alltid sugen på choklad:(  .
Oroar mig lite över hur det ska gå när nova får eget rum å en växasäng. hon testar mig så mycket ändå när bubben e borta. som igår så grina hon ett bra tag innan jag gick upp, då satte jag mig på sängkanten med henne å trösta henne för hon grina så himla mycke. när jag la ner henne så börja hon lika igen, då sa jag att jag skulle gå ner å göra välling å det gick hon med på. Jag gjorde en välling å men jag va aldrig upp med den för hon låg ju snällt å vänta på mig- tills hon somna:)  . mamma lurade lillgumman...

kanske man skulle ta sig en prommis ner på thalins? va så längesen ja va där. kul å kika lite. .. Men först måste försäkringskassan ringa upp. va en halvtimmes väntetid så då får dom ringa mig i stället.

Min bror å hans flickvän har iaf inte fått någon bebis än. hoppas det tar ett tag till så lillen får växa på sig lite till, är ju iaf två månader kvar till beräknat datum. Allt verkar iaf bra med både mamman å bebiiisen:)

Nu har dom ringt så nu ska jag dammsuga lite å sedan skura golvet. Ingen som ska ha ljuspsrty snart???? jag har slut på ljus! nu är man ju beroende av dom!!!.










Australia




Igår va jag å Hallin på bio igen, den här gången på oskarnominerade Australia med Nicole Kidman och Hugh Jackman. Den utspelar sig innan och under andra världskriget. Den var rätt lång - 2:45 så det va bra att det var paus så man fick lyfta på baken lite:) .
Tycker att den var lite annorlunda men bra!.



hihi nu ligger Nova uppe i sin säng å säger: näe nova, sova! :) vem har hon hört de av tro?. Hoppas hon somnar snart!.

Var över till söstra mi igåre kväll å fick en kasse med kläder av henne eftersom hon gått ner så mycket i vikt, å jag gått upp:) . jättebra nu när man har tjockismage, känns så onödigt att köpa hur mycket nya mammakläder som helst å, vi går ju ändå i mål snart!. Men det finns så himla dåligt med amningströjor å så! å kollar man på internet så är dom fula!. tror jag ska börja designa egna mamma och amningskläder. känns ju mycket bättre med en tröja eller ett linne som är gjord för amning än att man ska behöva dra upp tröjan å visa magen som det blitt punkas på. hoppas den drar ihop sig snabbt den här gången å.
ja när man läser min blogg så är det mycket barn å graviditet, men thats my life;) . det är ju det man ägnar sig åt, och min älskade gubbe;)  . Ni är mitt allt min fina familj!.

Nu blire till å plocka lite i köket medans lilltytan e uppe å "försöker" sova.

Hej hej!

trots å mera trots...

Min lilla flicka är så himla trotsig, jag vet att jag har sagt det förr men man blir så less... å värre blir det väl (om det kan bli värre).
Några exempel:

När vi ska klä på henne å gå ut kan hon börja med att springa iväg, då sätter jag mig å väntar tills hon kommer, så kan hon springa iväg några gånger till å komma tillbaka men efter ett tag så kommer hon å stannar så jag får börja klä henne, då kan hon stå å hoppa när overallen ska på, och/eller så har hon inga ben så hon gör sig helt lelös...

Igår lekte hon med nike största delen av dagen och hon sov till och med middag rätt länge Ca 1-2 timmar. sen hälsade vi på mamma. när vi kom hem vid halv sex kanske så börjar hon med att stå i soffan å hoppa så hon landar med händerna på mig (som hon gör ofta) å som ni kan tänka er så har jag väldigt ömma bröst å hon lyckas alltid sätta ner händerna på dom. när man säger "ajaj, inte så" då tittar hon så hånfullt å gör om samma sak igen, å igen å igen. tog henne å lyfta ner henne på govlet å sa "då får du gå å leka själv", då grina hon å kom sen till mig. då sa jag "då får du vara snäll på mamma" - "nääe!!!" får jag till svar...
sen gick hon till gardinerna å snurrade sig i dom, och drog i dom, när man säger "nej" bara skrattar hon å fortsätter..
Alltså, fast jag sätter mig på huk framför henne å håller i henne så hon ska stå still å säger "AJAJ, LYSSNA PÅ MAMMA!" då skriker hon "neeeeeej!!!" å försöker ta sig loss så hon kan fortsätta med sina satyg...

Just nu ligger hon i sin säng å skriker näääe!, neeej! , näääe! hela tiden för hon inte vill sova middag... men hon är trött.

Har/ är era barn så här?? vad gör ni då???

Kanske är svårt för andra som inte är med jämt att förstå men det är väldigt jobbigt när hon sätter igång, allrahelst nu när man jämt är trött själv..



fredagen

ja då va fredan snart över å då, shit va veckorna går fort!. det är ju bra för min del! ;) men man börjar känna lite stress över att nova fortfarande ligger i spjälsängen i vårt rum för vi måste ju tapetsera lr måla hennes rum först, å det måste bli innan bebis kommer!!! sen är ju hon väldigt envis liten brud så man får se hur det går med en vanlig säng:/ . måste inhandla lite till bebisen, en ny babysitter, lite nappa¨r, blöjor å allt sånt, ståbräda till vagnen lr en syskonvagn!?, å sen vill jag ha en ny bilbarnstol. tror jag ska börja packa bb-väskan snart å ja, nog för att det är ca 9 veckor kvar men det är så kul å göra nåt så man känner att det snart e dags;) .
har jag sagt vad vi har för namn? om inte så är det ju Tim om det blir pojk då, å om det blir tjej är vi överens om Matilda, men jag vill även att hon ska heta Lea, Leia eller Alicia. Är så svårt med flicknamn! å jag tror ju att det blir en brutta till ja hehe.
kändes så skönt i förrgår å igår för då hade jag sammandragningar som kändes en del i ryggen och fram liksom! känns att det är ganska nära! . hade inte nå såna med nova men nu vet man ju hur det känns å:) . känns precis som när jag var påväg in till förlossningen med nova, när värkarna började smyga sig på.

Igår fick min bror å hans tjej åka in på förslossningen, ca två månader innan beräknat för att vattnet har runnit i ca en vecka. men som tur var så är det inga värkar lr så, så vi hoppas på att fasters lilla bäs stannar ett tag till därinne. dom får nog ligga inne tills bäsen kommer... tänker på er hela tiden!.

i dag har vi vart hos mor hela dagen för bubben håller på å gör klart det sista. nova sov inge middag så jag måsta åka hem å lägga henne men bubben e kvar han stackarn.

Har så jäkla ont i revbenen i dag, det har jag haft sen jag vaknade. vet inte om jag har legat knepigt lr vad det är..

Näni nu ska jag se på tv om det finns nå å se. ha en bra helg allihopa!.













tungt

Ja, i dag är det tungt med magen. Jobbigt att böja sig ner å det märks att tarmarna inte ligger normalt för så fort jag böjer mig så det blir trångt så bubblar å låter det i magen. . älskade lilla knyte därinne har sparkat mamma hårt i dag, allrahelst på kissblåsan så det gör ont. fattar inte att man ska gå ca 10 veckor till!!! . hur stor kommer man bli då då? å hur stark kommer inte bebbe vara sista veckorna?!?. vill ha slutet på mars NU!!!!.

i dag har jag nova vart på dagis medan jag bytte gardiner å plockade lite här hemma. sen va vi å hälsade på Emelie å sen va vi en sväng till pappa. Nova hade inte sovit nå idag så hon somnade halv sju, efter att hon å jag myst i ett bad.
Emelie kom i kväll så vi har kikat på film, å abslolut inte ätit nån pizza....   :)

Huuu va hemskt det är när min gubbe e borta. tycker inte om att lägga mig å sova ensam:(   . allrahelst inte nu när det har vart så mycket inbrott i arbrå:(  . jag skulle ha haft ozzy här.... (svärföräldrarnas hund) . tänkte höra med pappa om jag fick låna deras men jag kom på de att det kanske inte är så mycket till vakthund med en tibetansk spaniel hehe.
miss my jonas!!!.
Nä nu ska jag ta fram baseballträ å gå å lägga mig.


god natt med er!



mage v. 30, 31 i morgon;)


changeling




Va på bio igår med vännen M. Filmen heter Changelng å e en drama med den här snygga kvinnan i huvudrollen- angelina jolie.
Både M å jag tyckte att filmen va jättebra faktiskt! :) . först trodde vi att det skulle vara en typisk tjejfilm men de va de inte.


Vad har vi gjort mer i helgen då?:
Har mest vart hos mamma å sune för bubben har hjälpt till lite där med saker som behövdes göras. Nova har sovit middag både på fredan å lördan å det är ovanligt nu för tiden!. bubbs åkte iväg till sthlm vid fem i morse å då släppte han ut katten som annars är instängd i datarummet på nätterna, ja då vaknade ju nova när hon kom å hoppade upp i sängen. så vid sex va nova vaken å gick upp å ner i trappen å hoppade lite i våran säng å så- en annan va halvdö:/
har vart lugt å skönt hela helgen. myst framför tv-n såklart:)
just ja, jag har bakat bullar å;) .

i dag har vännen C å hennes son vart här å fikat å pratat å så, å sen har jag bjudit hit M på saft å bullar:)

Till sommaren får vi nytt kök:) :) :)

Mora träsk har vart på hela morgonen så nu läre jag stänga av när nova ända ska (försöka) sova.

ha en bra dag!!!!

Ung-j-vlar

Nova gumman är nu frisk från magsjuka iaf, men är väldigt hostig. nu är det väl min tur att bli sjuk säkert...
hon kräktes sex ggr på en natt!!! stackars lilltytis.

Va till gullpluttan Mehlin igår:) hon bjöd på mat, jättegott va de! ;)

i kväll har mamma vart här å medans så va det nå ung-j-vlar som kastade sönder ett fönster hos oss- med ägg! vilka idioter det finns!. en dag kanske dom kommer växa upp också...?... så synd att man inte såg vilka det var! det hade vart riktigt skojj de! . å jonas som ofta brukar sitta vid datorn, synd att det inte var just när dom kastade!.  Så onödigt å barnsligt att göra något sånt!. nu är det ju kallt här inne. som tur var så är det liksom två rutor å det var bara den yttersta som gick sönder. men det är fryst ägg mellan rutorna nu.... suck!

Är i v.30 nu:) va till bm i dag. hade fortfarande dåligt blodvärde- 109. så jag får komma ihåg niferexen varje dag (har typ ätit varannan dag ibland bara) , sen kunde jag dricka brusjärntabletter.
bebis ligger neråt med huvudet men det e ju inte fixerat eller nå så den kan ju säkert vända sig. men jag tror att det är för trångt för det ja. det syns så väl på magen nu när den rör sig.
hjärtat slog ca 153 å magen mäter 28 cm. jag har gått upp 11 kg sen inskrivningen så barnmorskan tyckte att jag skulle dra ner på dricka, pizza å att jag kunde ta bara lite dressing på hamburgaren om jag absolut måsta äta en sån:P .
Blir tätare kontroller nu så jag ska dit om två veckor igen:) . fick med papper hem om amning å så och nr till bb, känns att det är nära nu!
inte undra på man känner sig trött å orkeslös när man går runt med kassa blodvärden hela tiden. å det går ju ut över dom man älskar som mest... har inte haft nå tålamod med nova nu på länge när hon sätter igång å trotsar.. jag ska på ica i möre å shoppa lite vitaminer å järn:)  . sen ska jag köpa ingredienser så jag kan baka, för nu börjar det bli tomt i frysen.


Magen i v.29. visst ser den mindre ut nu än förr??. men den följer då kurvan iaf..

har min pj på mig;)


måndag

i dag åkte min kära "man" till sthlm för att jobba...va  ju så skönt att han fick jobb hemma först, men de va ju inte lång tid han hade det (skithåla man bor i) , han hade bara till jul sen har inte han haft nått. Va ju bra att han fick nånting nu då men det är ju rätt jobbigt att ha en trotsig tjej hemma när man e själv. hoppas hoppas han inte är borta när bebis kommer å efter det:/ . ha två ensam måndag-torsdag... usch, men så är det när man bor på ett ställe där det inte finns nå j-vla jobb. Hoppas i så fall att min syster ställer upp å kör in mig till förlossningen den här gången åxå då:) om det blir när han e borta.

Iia å lilla go-lukas kom förbi på fm, han blir så stor å modig:) jätteduktig på å gå!. vid två åkte vi till novas andra kompis Neah å hennes mom:) . vi käkade maxmat å hade det riktigt trevligt:) . skönt att den här dagen är gjord! , det finns dom som inte förstår å det finns dom som gör det, det är faktiskt drygt nu när nova håller på å slutar sova middag å blir mellan golv å tak mellan 4- halv 7 , lägger henne då typ eftersom hon e så trött. Hon slåss å gör allt hon inte får göra. men jag älskar henne så otroligt mycket ändå;) därför man får dåligt samvete om man ska vara hemma med henne bara å vi går varandra på nerverna, jag blir ju bara sur å grinig tillbaka då, sen ångrar man sig. Man är ju så jävla trött jämt å! fast jag äter niferex som jag ska!. I morgon ska lilltytis på dagis å göra av med lite energi 8:30- 13:30. har badhuset i arbrå öppet i möre?? i så fall blire väl att man går dit på kvällen kanske om man får någon som följer med:) . 

 Jag pratade med försäkringskassan i dag i telefon för de va ju nå papper jag inte fatta hur man skulle fylla i, då sa hon att hon inte kunde se att dom hade fått in nå inkomst uppgifter från min arbetsgivare (IGEN!!!!) . det sa dom förr å, sen ringde dom å sa att dom hade hittat dom. ... å nu är dom borta igen! fattar inte vad dom håller på med!?! . jag har ju skickat in dom!!!.

längtar redan efter jonas..........

have a nice evening! :P




Vem har fisit? :) .. . gounge!




helgen som vart+ nån bild från nyår

I lördags va jag, nova, mehlin å söstra mi ute på isen å grillade:) . så mysigt å göra såna saker med barnen tycker jag!. mella å novis fick åka kälke ut på isen. nått som va mindre kul va att jag körde fast när vi skulle hem hehe. som tur var fick vi hjälp att komma loss:) .

I dag har bubben å jag plockat med kläder som det finns oändligt av i detta hus. lagt upp i högar, som blev rätt många högar: kläder som är för små för nova, kläder som hon kan ha, kläder vi inte använder, jonas kläder, mina kläder och lite handukar .. skönt att få lite undanstökat innan bebis kommer. är ju sånt som har legat i högar hur länge som helst å ingen har viljat tagit reda på det (jag blir lite vrång när det jämt är jag som får städa) ;)  . sen va jag å novis upp till jannica å Novas söta kompis Nike:) . åååå va fint dom har i sitt hus som dom håller på å göra iordning!!!!  gud va roligt för dom!. längtar jättemycket tills vi gör om vårt kök. men det är väl lättast att göra det på våren/sommaren så man får hoppas det blir då:) .
sen va Pär här å hälsade på så då åkte bubben å han å köpte pizza:P mums! . älskar mexicana på esplanaden! köttfärs, vitlök å jalapeno eller vad det heter. å lök tror ja de e på å.

Nova sov som vanligt ingen middag i dag så hon va jättetrött när vi kom från jannica å nike men hon va med jonas i garaget en stund å då går det ju bra. medans passade jag på att ta en prommis med Hallin, skönt att röra på sig men fan va halt de va då!

fick ljus från party lite i dag, ååå va dom luktar gott! . är beroende ja nu!. hade även beställt två ljusstakar att ha på väggen å sen fick jag en ängel att ha ljus i av min kära syster:) . den är superfin!. i love it! . tack gumman!.

Nu ska jag lägga mig på soffan å njuta av min bebis som sparkar för fullt just nu! ;) . så himla mysigt!.
förresten, min mage har på nåt konstigt vis blivit mindre tror ja.....eller så växte den så mycket runt jul av all julmat?..

ha en trevlig kväll!



nyår

nyår

nyår


grillning


fika time;)   sötisar!


min fina ängel


att vara "fet"

blev ett till litet inlägg idag:)

I dag är magen faktiskt ovanligt liten, det sa en tjej på badhuset åxå faktiskt, att den är mindre nu (konstigt nog).
men iallafall, dom dagar den är stor å känns tung, då tänker man: hur orkar folk vara överviktiga annars?, utan att dom är gravida!. jag skulle nog inte orka det iaf. Det låter nog väldigt dumt, å jag menar inget illa om det är någon som tar illa vid sig, det är bara hur jag tänker...
s
om han på tv igår, hade vägt 600 kg!!! fyfan! .
längtar tills jag har fått bebis å det har gått en tid så man kan börja träna igen! det är ju så skönt att göra något och allrahelst när det ger resultat!. man ser ju inget resultat nu precis hehe.
Just mu känner jag mig lika rund å vacker som barbamamma :) , a rund iaf..

är hungrig jämt! i dag åt jag frukost vid nio: yoghurt å mysli, sen vid halv ett åt jag korv å spagetti, sen vid fyra åt jag en grekisk sallad, å nu är jag ashungrig igen! mest sugen på burgare!:) . åt ju på max i förrgår hehe.
har väl gått upp typ 11-12 kg sen inskrivningen för ca 20 veckor sen.

nä, måste ha nå å äta nu!!!
hej hej!


jul,nyår, å efter allt stök...

hoho rekord! har ju inte skrivit på huuuur länge som helst!
vi va ju hos jonas farmor den 23:e dec för hon fyllde år! jättetrevligt va det! förutom att vi fick åka in till danderyds sjukhus direkt när vi kom dit pga att vi trodde vatnnet gick:/ . men så va det som tur var inte.
sen på julafton va vi hos mamma, också jättemysigt! mycket julklappar till lillfia! :)
nyår va vi hos nicke å sofia å lukas. trevligt, trevligt! synd bara att man skulle ha delad tur dagen efter:(
ja vad har vi gjort sen då??.... jo, haft lilla julafton med jonas familj å hans brors flickvän:) . då fick vi åxå jättefina julklappar! å för att inte tala om hur mycket bra nova fick!!!
mamma å systeryster fick en varsin sminkkurs på makeupstore i gävle så vi har vart dit åxå, tog en kurs till mig själv å såklart;) . jätteduktiga va dom å det va så skönt! sen handlade jag smink där å, å gud va bra jämfört med i vanliga afärer man köper sånt annars! är helnöjd! blir till att bara handle där sen tror jag!

magen växer å gror såklart! är i v.29 nu!!! har snart gått tre fjärdedelar av tiden! snart ligger man där i klämmer hiihi. längtar som tusan efter bebbe nu! . frågade nova här om dagen om hon skulle få en lillebror, då svara hon: näe!. då frågade jag om hon skulle få en lillesyster- ja sa hon då:) hehehe. hon låter så rolig!
hon brukar pussa å klappa mig på magen å;)

har ju knäppt mycket kort men jag måste köpa nya batterier till kameran! har ju GP-power bank , uppladdningsbara men nu när man haft dom snart två år så är dom bara skit!

har jag berättat att jag iaf får havandeskapspenning? . det ordnade sig iaf! dom sa ju först att dom inte hade fått mina papper men sen hittade dom papperen iaf! slarvmajor! . från 31/1 får jag iaf så det är ju bra för det är klent med jobb å nu!.
måste ringa dom å nu om nå papper som jag inte fattar hur man ska fylla i... så j-vla kångligt jämt!

i dag har jag å bubben å no´va gått på prommis. hon tycker det är så kul å gå. kände att vi måsta aktivera henne för hon va som ett vilddjur inne! slåss hela tiden å inte lyssnar när man säger åt henne, bara skrattar å fortsätter!!! VAD GÖR MAN???? man håller på å blir galen ibland! .
i kväll blire badhuset iaf, det tycker hon e kul! tror kusinen skulle dit å, då blire ännu roligare! :)

säkert jättemycket stavfel nu men jag orkar inte läsa igenom. blev lite stressigt! försöker få en vrång sak till dotter å sova, men om jag känner henne rätt tar det tre timmar kanske....

ha en trevlig helg! . ska köpa batterier så man kan lägga in alla kort!


RSS 2.0