ovant

hej hej!

Jag har då inte vant mig vid att ha mörkt hår! blev nästan förvånad när jag vaknade å hade mörkt hår som låg som en rufs för facet på mig:P
har ju inte haft mörkt på ca 4-5 år hihi.
   egobilder da.. vad är finast?

nog om mitt hår...

i dag har vi vart med ia å lukas och F å hennes son L:) först tog vi en prommis å sen käkade vi på corner, trevligt trevligt!

i kväll kommer min kära syster å någon kompis till bubben, å då ska vi käka kräftor (gott). Men jag måste väl plocka undan lite på altanen först. ligger kläder där, en matta ihoprullad, fågelfjädrar å massa kattmats kartonger. japp, en soptipp nästan!.

Det känns som det fattas nåt här hemma, å de e hallin:) hon är ju utomlands hon, men som tur är kommer hon på måndag:)



makeover

vad tycks?




måste ju slänga in nån bild å rå:) (som jag haft på telefon)









26/8

Hej å hallå!

Nova har vart mycket hos sin moster dom senaste dagarna- vilket hon tycker är jättekul såklart då hon får leka med kusinen sin=)
Igår var vi till Gävle en snabbis jag, sis å barnen. En jacka va de enda jag handlade, fast snäll som sis är så fick jag den av henne;) tack gumman!
Känns inte som att man vill köpa så mycket nu när köket är på G, jag menar man är ju JÄMT fattig ändå när man är mammaledig. Men det är då värt det!. Vi har valt ut ett kök på IKEA som vi ska ha och vart dit å kika å gjort en planering på IKEAplanner, vi har börjat riva lite så nu är det väl i princip bara att beställa å riva mer, å lägga golv mm mm mm:) . Känns sååå underbart att äntligen drömköket är på gång! köket är ju den viktigaste delen av hela huset, lr jag sovrummet åxå men det är vi ju helnöjda med redan!.

Annars njuter jag av mammaledigheten förutom att det är skitväder nu då, å ska tydligen fortsätta så här i några da´r:( .
Har gått ner ytterligare några kg å snart är jag under 70! :) vägde 72 på inskrivningen med Tim å nu väger jag 70.7 hihi. Man känner sig så nöjd när man går åt rätt håll, fast jag inte har gjort nå nästan. Bara vart ute å gått lite, sen har jag ju ätit allt som vanligt ändå: pizza, hamburgare, massvis av godis å glass hehe.
Har satt upp ett datum: 1 september, då ska jag tamefan börja med min cross trainer för det är ju faktiskt kul bara man kommer igång, sen tänkte jag att jag ska redovisa på min blogg hur det går så ofta jag hinner. Nu när mörkret faller på så blir man glad av att ha nåt mål:)  .

Igår kväll va jag å Nova å Tim å tittade på kalvarna på nytorp sen gick vi på kafé nyfiket å köpte lite smågodis som vi mumsa på när vi kom hem. Måste väl få unna oss lite:) .
I morrn ska Nova på dagis första gången den här veckan, hon fick va ledig i måndags i tisdags. Har ju klipptid men vet inte hur jag ska göra för jag har ingen som kan ha Tim....Om jag inte tar med han då....
We will see...

Näpp, nu ska jag umgås mä kärleken min;)

Ding ding ding...      =) kung!  


bilder











Köksplaner...

Hej!

I dag har jag å sis vart duktiga å gått rundan i flästa två ggr! :) känns bra!.

Man hör ju rätt mycket om vissa personer i Arbrå som knarkar, hotar folk till livet ,å langar å håller på. Å man vet ju vilka det är å! man vet inte om man ska tycka synd om dom för att dom kanske inte mår så bra lr om dom får skylla sig själva!. Tycker det är helvete att det finns sånt skit i den här lilla byhålan iaf!. Nä man kan inte annat än att skaka på huvudet åt dom. Några är nåt år yngre än mig, vissa är mina och jonas gamla klasskompisar m fler. ..
Varför sätta sig i den situationen? tror dom verkligen att livet blir bättre av att ta droger??. Det är bara tt hoppas på att våra barn inte hamnar i såt sånt skit när dom växer upp!.

Till nåt roligare- Nova är jätteduktig på pottan:P  hon kissar på pottan å bajsar på toaletten:) inte jämt men ofta!.

Är så trött för jag sover så dåligt på nätterna nu så jag slänger in nån bild i möre i stället.

Jo just ja- Vi har börjat riva kök=)  En liten iaf å sen håller vi på att planerar på datorn:) sååå kuuul!!! längtar som f-n!

glada nyheter!

Jag har tappat sugen att skriva på sista tiden, men nu läre ja väl berätta lite om vad som händer å sker här hemma:)

Först vill jag berätta glada nyheter- Jonas bubben har börjat jobba hemma!- i Måndags=)

Vi var sent ute med inbjudningar å alla fick det inte på papper men iaf så har det vart dop för lille Tim. Vi hade det i Arbrå kyrka å sen va det fikatime i sockenstugan. Min mor hade beställt tre fina prinsesstårtor som det stod "Tim" på och svärmor hade bakat bullar å rulltårtor å hjälpte till med inbjudningarna å att duka mm. Det gick jättebra å Tim skötte sig bra i kyrkan dvs inget grin:) Nova var med där framme såklart å hon var jätteduktig fast hon blev lite uttråkad å roade sig lite på egen hand hehe. Så fina underbara barn vi har!.
Det va kul att det blev så många som kom på dopet och både Tim och Nova fick jättefina presenter! Dom står just nu på matrumsbordet å ser fina ut:) . Alla kläder han fick (hur mycket som helst) har jag lagt i lådan hans. Ja, jag är skitnöjd med alltihop! Tack till er alla!!!!.
Synd bara att inte prästen hann med å fika, han var jättetrevlig å snäll!. Märktes att han verkligen tyckte om barn.

Vi har inte vägt å mätt Tim sen maj pga att vi missade en tid då inte bilen startade när vi skulle iväg å sen har bvc- sköterskan haft semester å så. Vi var dit igår å han väger nu 7660g å är 66 lång tror ja.
Nova är på dagis i dag men jag har lite beslutsångest om hur vi ska göra om vi ska låte henne gå kvar¨på 15- timmars eller om vi ska ha henne hemma på heltid. Kostar 1200 kr bara för att behålla en plats där å det känns som att det blir krångligt n i vinter å pylsa på båda barnen kläder för att lämna å hämta å + att svininfluensan kommer spridas som mest på dagis:(  . hur skulle ni ha gjort?? hon tycker ju det är kul å ändå....
Nova har haft någon släng av magsjuka/sommarsjuka som jag tror jag har berättat om i nåt tidigare inlägg (?) om inte så har hon kräkts och vart lös i magen men väldigt pigg å så ändå. Nu har jag vart kass i magen å i 5 dagar.. inte nå kul! trodde det skulle gå över för det kändes bättre igår men i dag var det sämre igen. Det anda positiva med det hela är att jag har ingen matlust. Det är ju bra för vi har jättemycket tårta kvar sen dopet å äter man det rullar man väl fram sen.

En dag var jag å Nova å Tim i bollnäs å träffade A och hennes dotter T å sonen V ;) hade väldigt trevligt på långnäs så barnen fick leka! =)  De gör vi gärna om nån dag !

Igår var jag även å hälsade på vännen N å hennes underbara döttrar- en alldeles ny=) sååååå sööööt!!! man tyckte Tim blev jättestor helt plötsligt:)

För några dar sen plockade jag å hallin körsbär som vi skulle göra vin av, å igår så lade jag å bubben ut en presenning under träden å skakade ner dom som blev kvar sist, sen kom hallin å vi satte igång med vinet:) hoppas det blir bra:D
 
Nu ska jag gå till min lilla pöjk som börjar få det lite tråkigt i gåstolen.

tack å hej!

           


magsjuka??

Hej å hallå!

de känns som de va ett tag sen! Har inte orkat skriva när jag inte haft nå nya kort på kameran, är ju så tråkigt att inte lägga in nå bilder! Hade väldigt lite batteri men jag hann knäppa nåt enstaka igår iaf:)

Kändes ett tag som att vi gick mot hösten med stormsteg men idag va sommaren tillbaka. Känner ändå inte för att bada, har ingen aning om hur varmt det är i Ljusnan heller (någon som vet?), orkar inte sola heller- Näe, jag längtar nog lite till hösten nu ändå- fast inte till att klä på barnen alla kläder. Nä det är ju skönt med sommar på de viset, man kan gå i lite kläder. Så skönt på kvällarna att bara strosa runt ute på gården- plocka lite hallon å smultron å mumsa i sig å så=)  .

Nova blir så stor, tiden går lite för fort nu tycker jag. Småbarnstiden är ju den bästa tiden! Det är NU dom är go å snäll, tänk när dom blir tonåring! när dom inte vill mysa å kramas längre, bara kallar en för dumma saker å gör som dom vill.. Hoppas dom blir snälla!.

På Söndag är det dop för lille Tim, han är snart 4 månader! Va lite seg med inbjudningar å så, så det blev lite stressigt där ett tag när inbjudningarna tog slut för det blev fler än vi räknat med från början, men nu så tror jag alla vet om det.

Körsbären är mogen! vi har jättemycket här hemma så jag å Hallin ska göra nåt gott av det som vi kan ha å smutta på i vinterkylan- å inte är det saft vi ska göra iaf;)  .

Undrar om nova har fått magsjuka lr om det är nå annat skit. Började i förrgår morse kl 5 då spydde hon fyra ggr på en timme, sen va hon pigg som vanligt  å åt å så, men sen i natt kl 3 spydde hon igen! Sen har hon vart som vanligt idag igen...Hon kräktes inge mat lr nå heller e bara magsaft..

Min käre sambo har vart ledig en vecka men idag drog han ner till fjollträsk igen. Saknar att ha han här på kvällen, men snart är det Torsdag igen! det går så fort! Tror Nova längtade i morse när hon såg att hanvar borta, sen har hon pratat mycket om han idag. Hon har ju fått åkt mycket cheva med pappsen så det ville hon idag å=) .

        

RSS 2.0