tacopaj

Tjena!

gud vad jag är dålig på att skriva i min blogg! går lite lång tid emellan ibland:/

Jag har fått hem min kära cross trainer nu:) jihoo! . 3800 kr kostade den så nu har man inte så mycket kvar hehe. men det är nog värt de! tänk va dyrt de blir å träna på gym jämt å ständigt! fast jag tar det väldigt lugnt nu eftersom jag är gravid och otränad dessutom!. första dagen tränade jag i fem minuter på nivå 1 av 8, å fick sån j-vla träningsvärk i ryggen i lite i benen! , så den tar bra på min otränade kropp:) . när bebbe har kommit ska jag köra igång på riktigt!.

Har jag berättat att min bror å hans tjej har tid för bf en dag efter oss? hehe ska bli kul å se vem som får först! ;)

Är ju jättesugen på hund ja nu! har ju vart det ända sen i somras när jag å "Fi" va å kollade på sötnosarna i flästa!.
jag har växt upp med hund å nu tycker jag att nova å h*n i magen ska få göra de! vet inte när det blir men det blir valpar där till sommaren igen;) . det e en liten å lämplig hundras: staffordshire bullterrier. dom e så fina å jag har läst mycket om dom å det står att dom anses vara mycket barnvänliga!.

i kväll blire tacopaj:) mumma!!!

hät e receptet på den underbart goda pajen!

En matig tacopaj

NYHETER-05s31-mat-8_368 En rejäl paj, det här. Räcker till ett par gäster också.

Det här behöver du

(4 personer)

Degen:

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

50 g margarin

1,5 dl mjölk

Fyllningen:

500 g köttfärs

1 msk olja

1 lök

1 påse tacokrydda

2 vitlöksklyftor

1 dl vatten

3 tomater

2 dl crème fraiche

4 msk majonnäs

2 dl riven ost

Garneringen:

1 rödlök

8 peperoni

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.

2. Häll i mjölken och rör ihop.

3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!

4. Skala och hacka löken.

5. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.

6. När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet.

7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.

8. Häll köttfärsen i pajskalet.

9. Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.

10. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.

11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.

12. Skala och skiva rödlöken.

13. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nachochips och kanske en salsa.



Bästa tacopajen

Tid: 45 minuter



fin fin vovve dehär...




shopping

i dag åkte jag å min älskade lilla dotter till stora staden å shoppade med "m". blev bara lite småkrafs som två nya kuddar till soffan, trosor, mamma-braller, en lampa, å ett porslinshjärta som det står "welcome" på som jag satte upp i hallen. Sen gick vi på krokanen å käkade lite. Åt en macka med kyckling-kurryröra :) smaskens!
va skönt att vara ledig (som alltid). Usch vill va ledig ja nu! har så ont i ryggen....

obs hinner int emr nu. plikten kallar;)

hejhej

lördag

Ja jag vet at jag sa att jag skulle lägga ut bilder, men nu e de ju så att jag har inte hämtat min kamera än hos sis. Får bli nått tag när jag har vart till henne.

Nova har vart krasslig i typ en vecka, å sen hade hon feber ons, tors, fre. inge kul. 40.3 på fredag morgon, å man har ju lägre temeratur på morgonen.... stackars lillfisan! hon sov precis hela fredan, förutom när hon vakna å grina ett tag, sen somna om. åt i princip inget!. försökte med välling, blåbärssoppa, köttsoppa, macka, men det ända som gick i va vatten (tur de). Hon får ju så dålig balans å när hon e sjuk så hon ramlade å såg full ut så fort man ställde ner henne. näe usch!, inge kul med  sjuka barn. Man blir så orolig å nojig. Ändå e de ju värre om en vuxen har 40 graders feber än ett barn, alltså barn får ju ofta jättehög feber utan att de e någon fara medan en annan hade vart typ halvdö vid den graden:/ .

Har iaf jobbat i dag 8-16 å ska jobba i morgon med samma tid. om jag inte har nämnt de tidigare så: jag hatar min rygg!!! har ont i den IGEN! . började ju i april typ när jag lyfta fel på ängslunda å hade ont i flera veckor, fast då va det värre än nånsin. sen gick de över ett tag, kände bara om jag satt för länge. Å nu när man jobbar hos L så gör jag ju inget annat än sitter, vilket jag tyckte va rätt skönt först eftersom det var för mycket spring hela tiden på ängslunda, men allt sittande ledde till att min rygg sa ifrån... suck... vad gör man?. pina å åka bil länge.. vill bara ligga på sidan så e de bra. känns precis som en nerv e i kläm (som när jag väntade nova i slutet). känns liksom vid svanskotan fast även överallt där ryggen svankar, sen strålar det ner mot benen.. kan inte peka ut var, för de e inte nån muskel å inte i ryggraden (vad jag kan känna när jag trycker å så) har fått massage men det hjälper inte eftersom jag inte kan säga var det gör ont när jag ligger....
äh skitsamma... ingen som har/haft lika?. .. går jag för mycket gör det åxå ont...

Fan va jag är känslig mor att ha byxor som klämmer på magen! även fast de är mammabyxor så känns det som att bebbe tycker det är trångt för h*n sparkar jämt där byxorna går in liksom. (ja jag vet att det e stor plats därinne än).Blir avundsjuk på dom som kan ha sina vanliga byxor när dom är gravid!. nä,´jag tror jag ska gå naken hädanefter haha!. ska inhandla lite sköna byxor på måndag:) . myyysbraller:) .
Igår åt jag en nachotallrik fråm esplanaden, sen en snickerskaka som jag bakat efter de, å jag brukar ju tila mycket fett å socker, men efter typ en timme började jag bli yr, kände mig svimfärdig när jag gick eller vred huvudet för fort. jätteknepigt va de, ja sen spydde ja ju ut allt gott å då... usch de kändes som om det kom ut jalapenos ur näsan hehe...
trots allt detta ätande har jag "bara" gått upp två kg! å det är lite jämfört när jag gick med nova:) . är ju iaf i v. 18:)

ha en fortsatt trevlig helg!

puss!

UL

I dag har vi vart på Ultaljud medan faffa hade nova. Å så underbart de va å se H*n! vi tog inte reda på könet eftersom vi vill att det ska bli en överaskning:) . allt verkade vara jättebra med lillpyret å h*n rörde sig mycket å vinkade å hade handen på huvudet:) .åååå va jag längtar!!!. Trodde ju att vi skulle få ett annat datum men det var precis så det stämde med datumet vi hade innan, alltså i månadsskiftet mars-april:) . jag är nu alltså i v.16+6 . Gubben va ju med å såklart, är så glad att jag har honom! Love You!. har kameran hos sis så jag ska hämta den i kväll å lägga in bilder på lillpyret:) . åh, jag fick värsta kicken, är så glad!. Å bubben har börjat jobba hemma i dag, så det känns åxå skitbra!.
Nästa gång jag ska till BM är inte förens 15:e dec.

Jag å Nova har gått på en miniprommis upp till gamla netsmans. Köpte såna där varma goa tofflor åt henne som hon kan ha när hon sover i vagnen i stället för hårda kalla skor. hon somnade när vi va där så jag har passat på att hänga tvätt å slängt in mer tvätt å nu ska jag plocka ur diskmaskinen å sen förbereda maten lite smått. Kottletter, potatis å sky blire i dag.
Fan va trökigt väder de e i dag... ingen lust att vara ute. stackars nova som har en sån tråkig mamma i dag. annars är vi ute varje dag nästan (om det inte regnar hela tiden eller blåser). Tur hon får sova ute iaf...

Nepp, bäst man skyndar sig innan brandlarmet vaknar. då blire inte så mycket gjort inte om hon vaknar snart.

Känns så skönt att man har människor omkring sig som bryr sig! kul att ni ringde å frågade hur UL hade gått nästan på en gång:)

kram på er!

lördag

Hej!

På torsdagen så var jag å nova med christin å molly å käkade på esplanaden å då fick man höra lite tråkigt skvaller från olika håll... men som alla säger: typiskt arbrå. tror ju såklart på den jag älskar.
Sen kom gubben hem å tröstade med att han ska börja jobba hemma på måndag!!! :) . så himla skönt!. känns som en stor lättnad, allrahelst nu när vi ska bli flera:) . Vi har ju alltid vart van vid att han har åkt bort varje måndag så det kommer bli ovant, fast på ett bra sätt.
Sen har vi bara myst, mer än vanligt till å med, vi låg på soffan heeela fredagen:) . hehe. Kände att jag måsta hitta på nå i dag (lördag) för novas skull så då gick vi på badhuset med hennes moster å lilla kusin;) . alltid lika kul för barnen!. efteråt fikade vi å sen gick vi å handla. blev bland annat en massa godis:) . klart man måste få njuta å unna sig lite på helgen!. Fattar inte dom som orkar hålla på HELA tiden å fokusera på vikten (fast dom e smal). skillnad om man har många kg övervikt men det kan bli överdrivet hos vissa. Jag kan säga att jag vet att jagh inte är fet, men jag skulle vilja få mer muskler å bättre kondition, men det får jaf ta tag i rejält senare eftyer bebben kommit, då kör jag igång på min cross trainer:) . Jag tränar för att det e kul å nyttigt!
Huvudsaken man mår bra! :)

Nu ska vi traska iväg å bli bjuden på mat hos min kära syster yster:) . sen ska vi äta på strandresturangen i kväll med "J" å "E".  (om vi orkar). 

är så öm i magen... undrar om det e växtvärk? . gör jätteont efter att jag kissat på morgon för då har man vart kissnödig så länge...

Hoppas alla får en bra lördagskväll! .


ny vecka

Ja alltså ny vecka i graviditeten dårå:) 17e nu. ojojoj va magen växer tycker ja, det går så fort nu! fast när jag ligger är den betydligt mindre!. känner mer å mer "buffar" för varje dag. underbart!. Den som aldrig vart gravid kan inte ana vilken känsla det är att känna bebben i magen!.
står så olika överallt om bebbens längd i magen men i en bok som jag har står det att den är 16cm i v.16. hihi. snart halvvägs!.

Längtar efter min älskade fis i sthlm! han kommer iaf i morgon då blir det mycket gos:) . åsså e jag ledig i helgen. jihooo!. ska iaf gå med nova på badhuset någon dag, antingen fredag eller lördag. är så himla skönt efteråt när man kan ta på pj å söva henne sen:) . dom blir ju så trött av att bada. hon e så duktig å dyker varje gång vi är där. 
Hon är i sån härlig ålder nu! fast det har man sagt ända sen hon kom tror ja, men det blir bara bättre å bättre! hon klarar sig så mycket själv, å förstår så mycket, å sen e hon ju så go me å kramas å gosas å pussas:) . 
  
fan va stressigt de blev nu, måste hinna se bonde söker fru:) 


slänger in nån bild, men dålig kvalité för våran dåliga kamera!

puss å natt!



 Muma me pannkaka å glass! å roligt att äta med gaffel hehe





 måsta lägga ut en:)

föräldrarmöte

Heej!

ja ja vet, nu har jag skippat å skrivit ett tag. Har jobbat fre, lör, sön, mån, å i dag, tog ledigt i morgon för Nova ska på läkarbesök på bvc, få lite vaccin bland annat. Stackars lilltytan!. Känner mig lite trött på jobbet nu.. Man blir väl för mycket upp i varann liksom när man e där varje dag känns de som. Ja sen jobbar ja torsdag dag å sen leeeedig!!! ända tilla på tisdag jihoo! UL på Måndag, ännu mer joiiiihooo:P . Längtar som f-n.

I dag när ja håmta tytis på dagis så sa fröken: du kommer väl på föräldrarmöte i kväll? (å jag som hade glömt) sa ja självklart:) . hehe. var bara till att ringa min kära svärmor på en gång haha! å hom ställde upp hon å hade novis mellan halv sju å nio nästan. Först prata dom om massa onödiga saker, tråkiga som jag inte fattar nå av, eller inte har nytta av än..  sen fika vi å prata å hade så trevligt så:) . Vi kom in på att det finns så dåligt med lekparker i arbrå, å då hade vi funderat på precis samma sak som sandra å jag har pratat om: att bygga lekpark i parken vid HC! . ja sen la vi tiill lite saker som: göra det badvänligt, åsså skulle de va pricken över i om det fanns ett sommarcafé där å:D . hehe. kunde man gå dit på sommarn å bada, leka, fika å umgås:) . perfekt ställe där ju!. bra idé va?? .
Låter som det går jättebra för nova på dagis iaf, hon är allas lilla favvo där bland barnen;) . blir väl så bara för hon e minst. Sen sa dom att hon har börjat prata mycket mer, å det märker vi ju hemma å såklart. 

Nämen hua, natten för mig nu ju, hon ä ju tio redan!!! ;) . hehe. blir till å slänga sig i säng å ringa honey;)

ska ta lite kort ute i morgon om det blir bra väder. 

Gnatt med er!

  Nova nyäten på BB :) hihi

slagit ihjäl tid

Ja som rubriken säger så har jag och Nova å M slagit ihjäl tid i dag med att åka till Bollnäs å shoppat lite smått å käkat lunch på krokanen. Har hittat tapeter som vi ska köpa till Novas rum nu iaf. jättefina!. det e nalle puh på så i dag köpte jag en nalle puh-lampa till rummet:) . hoppas bara att ias boyfriend vill ställa upp pa att häva upp tapeterna på väggen dårå:) . Tur att karln min har vänner med bra yrken hihi, det har ju han å så dom hjälper varann väldigt mycket. Men nu ett tag är det typ bara han som har hjälp lite överallt tycker ja. (förutom JH då när dom har gjort garage) . Bubbis har ju byggt ut garaget så jan ska få plts med hans fina Cheva Nova där. Efter Novas rum ska jag tamefan ha ett kök å:p . Har sett så mycket fint!. Kul att ha några make over att se fram emot. Det är det som är både bar och dåligt med hus: man har ALLTID nåt att göra:)
Nova är fortfarande dålig å ser lite omtumlad ut. Hon har inte fått i sig nå riktig mat på ett par dagar nu, bara risifrutti, välling å blåbärssoppa. Inget annat duger...
Våran stackars katt e då liiiite piggare i dag, men ligger mest. Hon va ner lite igår men hon går in i allt med den där dumma tratten på huvet. Ser ju faktiskt lite roligt ut fast det är mest synd om henne.

Nova har börjat att riva mig jättemycket när hon inte får som hon vill, å ibland bara för att vara jävlig. usch!. hon testar väldigt mycket nu.

tur att det snart e läggdags så jag får gosa lite med bubben själv;)

Tack å hej:)

v.16 :D

Hej hej!

hoppas dom flesta är friska av er! är ju så många som är sjuka nu! Bl.a vi! eller iaf Nova. Hon har ögoninflammation, feber å e förkyld stackarn... lillpuppan våran mådde så himla dåligt i natt, hon vred å vände sig hela tiden å va kokhet, man hörde att hon frös åxå. gnällde å grät med jomna mellanrum så man är sådär lagomt trött i dag. usch jag verkligen lider med henne när hon är så här.
Jobbade igår ja så då hade mamma nova, sen sov vi hos henne då eftersom jag behövde barnvakt på morgonen när jag skulle till bollnäs å lämna katten. Hon har nämligen blivit steril i da:) . Synd om henne å för hon är som en fyllekatt nu:( . Hon skulle ligga i ett rum där det va tyst å mörkt så hon fick vila, åsså har hon ju tratt på huvudet. Ibland låter det som om hon håller på att möblerar om uppe i gästrummet där hon ligger. Hon vinglar å ramlar hela tiden.. 900 kr kostade det, å det är det verkligen värt de!. Orkar inte med nå fler kattungar!.

Va på mobackes å dollar i dag med mor å novis, köpte en blomma åt svärföräldrarna eftersom dom ställer upp så mycket, åsså bjöd ja mamma på mat på "lilla K".

I dag går vi in i v.16 :D jihoo! . Inget tvivel om att jag känner små buffar i magen nu, men när jag gick med nova såg man utanpå magen när hon sparkade vid den här tiden. Rätt lugn den här lilla krabaten, än så länge:) . Precis nyss kände jag en liten buff, men när jag lägger handen på magen å känner så slutar h*n. typiskt.

Nu ska jag tappa upp ett bad till lilltytis:) . sen blire tv å sova.

lägger in nån bild å...

puss!







Recept

Tjena!
 
va nån dag sen jag skrev nu.. har inte haft tid att suttit vid datorn nå känns de som.
Jag har iaf, jobbat, bakat fillimpa, vart på badhuset med sis, "mella" å nova, både i tisdags å i dag. Ja, sen har man väl inte gjort så mycket mer tror ja. va i bollnäs med familjen igår å lämna in timpapper å käka på Milano:) mmmm va gött!.

Hade fått ihop 150.5 vanliga timmar + massa ob:) så det blir nog en bra lön den här månaden! bra det eftersom jag ska hämta ut cross trainern som går på ca 3800 kr å sen ska jag köpa lite julklappar åxå:) bäst att börja nu, annars brukar jag jämt vara så sent ute med det. Köpte en vetekudde å igår, har ju ont i ryggen såklart. Känns i ryggslutet, mellan ryggen å röven typ:/ . Känns mest när jag har suttit för länge, vilket man gör mycket på jobbet.

Mardrömmarna har då inte slutat än, i natt drömde jag att bubben lämnade mig. Man drömmer väl mycket så för att man tycker om han så mycket så man är rädd att förlora honom... usch det är så hemskt att drömma så, när jag vakna var ja tvungen att flytta på nova som låg mellan oss då, så jag kunde lägga mig i mitten å hålla om han;) .

Ha en trevlig helg! själv ska jag ta det lugnt nu när jag e ledig i dag å i morgon:) i kväll ska vi äta god mat å ha myys!






Recept på Fillimpa, ni bara MÅSTE prova!!!

2.5 dl grahamsmjöl
2.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 tsk fänkål
1 tsk anis
Blanda allt och tillsaätt 2 dl fil och 1 dl ljus sirap

175 grader i ca 45 minuter (känn lite tidigare)

Själv brukar jag göra fyra limpor på en gång så kan man ge bort eller frysa in:)



         ( Har snyltat av den på skärbrädan:) )



RSS 2.0