magen v.26


sista dagen

då var sista dagen på jobbet som assistent avklarad!. i morgon börjar jag på äldreboende å det känns skönt faktiskt! framförallt med arbetskamrater!. man blir så ensam som assistent, men det finns självklart fördelar också.
fick en julklapp när jag gick hem, det tycker jag var gulligt av dom!.
Får se om jag får på mig arbetskläder nu då i morgon hehe... det har jag ju inte behövt till nu:)

Har gjort chokladknäck sen jag kom hem. medans fick nova kladda med vatten å skala skållade mandlar:) . Typiskt att hon började klänga å bli grinig precis när jag skulle hälla upp knäcken i formar.
I kväll ska vi klä julgranen:) . den blir som förra året lila å silcerkulor eftersom jag har lila i vardagsrummet nu:) .
Bara för att jag gjorde knäck å stod lite böjd när jag hällde upp knäcken så fick jag ont i den där j-vla nerven! nu kan jag knappt böja mig normalt! ichias eller vad det heter...

nä nu läre vi käka innan julgranen ska få kläder:)

hej hej!

nannyakuten!!!!

Precis vad jag skulle behöva varje dag mellan 11-19: nannyakuten!!!! .
Nova å jag kliver oftast upp vid 7-8 på morgonen, sen blir hon trött vid elva. om man går ut å går kan man gå hur långt som helst å hon somnar inte iaf, så då brukar jag ställa vagnen ute å vänta å se om hon kanske somnar. men efter typ 1/2- 1 timme börjar hon grina å slutar inte själv. då tar jag in henne å försöker få henne att somna bredvid mig i soffan, men då ska hon pilla i mitt ansikte å allrahelst med naglarna så det gör ont. hon försöker även att gå ner från soffan å leka hela tiden (fast hon är jättetrött). när inte det går brukar jag lägga henne i vagnen inne lr uppe i hennes säng, men vid halv fyra brukar jag ge upp, för då måste hon ju äta å byta blöja iaf!. .. blir så less. trodde att hon skulle sluta med att sova middag eftersom hon gör så här men det är det att vid fem då är hon dödstrött å grinar hela tiden!, å ska hon till dagis dagen efter vid 6:40 då är det för sent att sova middag vid fem för då somnar hon ju inte fören 9-10 sen på kvällen... då brukar hon få lägga sig för natten vid fem halv sex.. hon orkar ju inte längre än så..
TIPS NÅGON???

Blir så irriterad på försäkringskassan...
ringde dom över att mina papper om havandeskapspenning skulle bli lite försenad för min chef höll på å skriva på, då sa hon att "jadå, jag skriver att det dröjer lite till ja", sen skickade jag in pappren dagen efter då jag fick tillbaka dom från chefen, sen igår fick jag ett papper där det stod: "din ansökan om havandeskapspenning har avvisats pågrund av att peppren inte kommit in i tid " .... suck!.... ringde in då å då sa hon att hon inte hittade nå apper från mig.... blir så j-vla less på det här krånglet!!!

Nu ska vi laga lite mat å sen blire badhuset med L,S å N :) skojj skojj för barnen.

julbord:P

Nu har julgrisen vart på julbord:P hihi. bubben brukar kalla mig för hans julgris:D , å jag tar inte illa upp eftersom jag kallar honom för "min gris" å nova för "lillgrisen" ;) . va på rengården med två som jag jobbar med, jättegott å jättetrevligt!
Tack, tack, tack kära svärmor för att du ställer upp i tid och otid! fast Nova är sjuk så tog du risken att bli det själv å va med henne så jag fick göda upp mig ännu mer:) . ja va man inte rund innan så e man det nu hehe.
Vad skulle man göra utan nära å kära som ställer upp??. tänk om man skulle flytta härifrån, som t.ex till sthlm, vem f-n skulle man fråga om barnvakt då? . å det är ju självklart inte så att man bara vill ha er omkring sig bara för barnvakt, nä det är mycket mer än så!!! love you all!

Strax före lunch i dag så ringde dom från dagis å sa att jag hade en sjuk liten dotter där, över 39 i feber, så det va bara till att ta sitt pick å pack å åka å hämta lilltytan de. hon är så trött-go när hon e sjuk. ska pilla en i håret å bara mysa. skönt.
i morgon måste jag vara hemma med henne också eftersom dom måste vara hemme en feberfri dag för att få komma tillbaka till dagis. känns bäst å de, man vill ju liksom ta extra mycket hand om henne när hon är så dålig. saknade henne bara ja va på julbordet i kväll.

Bubben har åkt till västerås i dag för att hämta saker som han köpt på blocket till sin fina cheva nova. han kommer nog hem sent den lilla rackarn. tur att jag är ledig i morgon iaf:) mer synd om han som ska upp tidigt...

Förresten har det hänt lite här hemma! golvet uppe i hallen har blivit lagt!:)

Magen känns så spänd när man har ätit så här mycket! å kliar nå in i h-vete!. någon som vet nåt bra att smörja en gravidmage med? ska väl finnas nå speciellt va? . just nu kör ja på barnolja å oliv-hudcreme.

nu måste jag nog natta mig med. är så trött. (som vanligt)..
go natt me er!!!




mina fina
kortet är knäppt i april i år

Katten i huset


"lillan" nyfödd. stor tjejen:)


Inte en ny bild...

Barnmorskan

Hej hej!

igår va vi till barnmorskan på rutinkontroll. jag har gått upp 8 kg hehe. men det e ju inget jag besväras över iaf, hade gått upp mer med nova vid den här tiden kan jag säga.. Blodvärde va ju inte så bra, 103 låg det på å det ska ligga över 115: / . Inte undra på man är trött jämt!. .. Magen mäter 24 cm, ´å hjärtat slog bra! mellan 150-170 tror ja. Pratade lite om förlossningen å jag är faktiskt mer orolig den här gången, men som jag alltid säger: jag tar det som det kommer. Kommer väl få panik när det väl är dags. är ju rädd att den ska bli lika stor om inte större än nova, å bm sa att den antagligen blir ungefär lika... nova vagde 4382. en riktig kluns!. men världens vackraste!.
ska dit den 15/1 så det är ju snart:) . sen blir det tätare. tycker det är så roligt att gå dit ja:) . började skratta när jag hörde hjärtat för det låter ju precis som en galopperabde häst hihi. nova va ju med å hon såg jätteförvånad ut när hon hörde hjärtat. mina älskade barn!.. en annan som jag älskar är borta på lite lyx med jobbet, han är nämligen på spa:) . 

i dag har jag handlat nån julklapp till sune, bubben å till  "s" å "m" .  ;)

just nu sitter jag å försöker få en vrång liten flicka att sova, hon ligger i vagnen bredvid mig, medan jag skriver å lyssnar på "winter wonder land"  (stavas?) på lugna favoriter..ska försöka hinna till ica sen å hämta ut ett paket som många väntat på;) partylite!
är så mycket man ska hinna jämt! . precis jämt är det nånting!.. blir väl bättre efter jul hoppas ja.

Nu har lillgumman somnat så jag ska väl ta å tända lite ljusstakar å stjärnor ja, blev så mörkt så fort.

ha en trevlig lördagskväll!!!

puss!



v.25

Visst går det fort?? .bara man kommit över vecka 20 så går det med en rasande fart!. har passerat ännu en gyllene vecka, v24. barnet har alltså chans att överleva om den föds nu. vilket h*n inte ska göra! nä ,stanna därinne tills det är dags tycker jag:) .
tre ggr har jag halkat i backen när jag har gått till eller från jobbet. man blir lite orolig...

Tittade på bonde söker fru, men man kan ju knappt titta när två killar stitter å myser med avarann, det ser så fel ut!. jag skäms när jag ser det ja, allvarligt!. å varför ska så många som är bög vara så "bögig" ?? . ursäkta men så tycker jag.

blev inte mycket skrivet nu men jag läre ju se på persbrant nu juu, sen duscha!.

have a nice kväll!

puss!

Tjohoo

Tjohooo, i dag jobbade jag bara 3 timmar i stället för åtta:) fick sluta tidigt för dom skulle iväg på en sak jag inte behövde vara med på:) . så skönt! .

igår va först ut å åt bara vi i familjen, sen åkte vi till norränge å hälsade på ett par av gubbens vänner. sen åkte vi hem när nova skulle sova, så då myste vi lite i tv-soffan. va så gosigt:) .
Är så himla dötrött nu för tiden! man känner sig väldigt sliten vissa dagar, då är det kul att få höra att man ser pigg ut som F sa till mig här om dagen, å man känner sig som en påse piss! haha!. orkar inte städa, inte ut å gå för det är så jävla halt så man kan få psykbryt!!! höll på å ramla i morse när jag gick till jobbet, kan bara inte låta bli att svära högt för mig själv då! I HATE IT!. hoppas bara på att ingen såg mig. sen när jag gick hem höll jag åxå på att ramla men jag lyckades balansera så jag inte föll, men fick ont i höften på nå vis. är lederna helt lös lr?? känns så ibland hehe. som en gamling;)
magen växer så det knakar nu; vissa säger att jag har liten mage, å mamma sa i förrgår att jag ser ut som hon gjorde när hon va i sjunde-åttonde månaden, å jag är i slutet av femte:) . man verkligen känner hur bebis ändrar ställning i magen å så:) . får sammandragningar vid vissa tillfällen åxå;)

svärföräldrarna va så snäll å kom hit å ville ta nova på en prommis, så jag läre väl passa på att plocka upp lite leksaker medan man får hehe. är lite svårt när lillgumman är inne.
förresten, gud va man märker att små barn känner på sig när någon är full, som nova kände på en av jonas kompisar igår som hon träffar rätt ofta annars, hon blev rädd för honom.  

hoppas det är så här mycket snö på jul å:)
 


magen v. 24



 

ha en trevlig söndags em:)

jag å mina funderingar

I dag, lika som igår har jag å Nova uträttat några ärenden. har vart i bollnäs och skrivit upp mig i pärmen på resursen, har ju större chans att få jobb då. fast man inte vill ha "strödagar" så måste man ju om dom ringer... är ju bara så, man måste ju ha jobb, tyvär.. ser fram emot att vara på c på ängslunda i slutet av decmeber faktiskt. kanske inte så mycket att längta till men när man har vart ensam på ett jobb i tre månader så saknar man arbetskamrater kan jag säga!. tiden går ju bara såååååå saaaaakta på det jobbet jag har vart nu.

Har suttit å kikat på bilder från bb å så, guuu va söt hon va/är våran tös! undrar hur nästa kommer se ut? lika mycket å mörkt hår eller pyttelite blont... spännande!. jag hoppas bara att allt är och kommer vara bra med lillskrutt i magen. och hoppas inte Nova kommer komma "utanför" . det är det man är rädd för. hoppas bebbe sover mycket så jag å nova får ha myys tillsammans så hon känner sig lika värdefull som innan bebbe kom.. hihi va mycket funderingar man har!.
Jag tänker iaf låta nova gå på 15 timmar på dagis, för hennes å för vår skull. skönt för henne att komma dit och leka och slippa höra bebisen hela tiden. å vi får lite egen tid med bebis, å vila. men det kommer nog inte bli tre dagar i veckan, 1-2 dagar i stället. jag vill ju vara med henne också!.
Jag funderar fortfarande på om man ska köpa syskonvagn eller inte... vore ju kanske bra när man vill ut och gå i rask takt med båda, eller när man ska på stan eller nåt.. ?..

I dag fyller min far år:) så snart ska vi dit å fira honom. sen i kväll ska jag å emelie simma förhoppningsvis:)

Gubben har ju fått hem finbilen : cheva nova:) . den står i garaget å han är ju såklart där mestadels av tiden. nova va där med han igår sen när dom kom in så frågade jag nova om hon hade vart i garaget med pappa- Jaa, sa hon . sen sa jonas: ja där trivs du att vara va? då svara hon: nääe:) . ja det låter inte så kul när jag skriver det men när man hörde henne säga det så lät det skitkul för annars säger hon-ja , åt allt hehe.

förresten går vi in i v.24 i dag å:)

ha en trevlig kväll!

nya frisyren:)




RSS 2.0