hej!

Hej å hallå!


Blir inte av att man sätter sig vid datorn på kvällen så mycket nu, har vart så trött för Tim har haft lite magnip nån natt nu. Fast absolut inte på värsta viset men han har gnällt mycket å så.
Annars går det bra med dom små barnen. Ibland känns det som att man vill att Tim alltid ska vara bebis för det är ju såå mysigt, å ibland längtar man tills Nova å han kan leka hehe. En sak vill jag då inte: att dom ska bli vuxen! Tänk om man fick stanna tiden! Jag vill inte att dom ska bli stor å inte vilja kramas å gosa, bara vara ute å ränna med kompisar så man blir orolig. Det är ju så underbar tid man har nu med dom små gofisarna!.


Kärleken har provåkt sin pärla. Känns skönt att han kommer nånvart med den så man kan få åka i den snart i stället för att han ska vara i garaget jämt. Den lät härligt å:) .


Nova sov hos farmor å farfar sön-mån. Farmor hade tagit ledigt för att vara med Nova:) .gulligt. Sen blev vi bjuden på jättegod mat där igår.
På kvällen kom Hallin hit så vi pratade å hade trevligt så gott det gick med skrikande trötta barn runt om:) Tur hon är van hehe.

Nu ligger Tim i bilbarnstolen å sover framför tv´n med pippi långstrump. Nova hann med lite pippi innan vi gick till dagis:) . i dag ska Nova till tandläkaren så vi får väl se vad dom säger. Måste nog trappa ner på sötsakerna både hon å jag.

I helgen va vi å hälsade på pappa å hans fru i deras stuga, liten å mysig va den! har ju vart så fint väder så det var kanon att sitta där ute å fika:) Nova tyckte det var jättekul att springa runt där hon också å upptäcka lite:)

Vet inte vad jag har lyckats med för att det skulle bli lila text som är understruken men orkade inte bry mig i att ändra heller så det fick bli så här.
Måste tanka Tim nu så jag å hallin kan gå på prommis:)


 Nova å "faffa"

 Nova:)

♥ Pappan

 Mamman å Tim

 Tim:)

 Ozzy


F-n va skönt att sommaren närmar sig med sol, bad, lek ute med barnen, crusing å mycket mer! I LOVE IT!





Onsdag (trött)

Imorse kom svärmor hem med min lilla prinsessa å då gick vi till dagis. Hon tycker om när hon får ta vagnen med Tim i, eller ja, alla vagnar e kul för henne hihi. Medan hon va på dagis latade jag mig, plockade lite här hemma å handlade. När jag skulle hem från affärn så starta inte bilen å det var bara 5 minuter kvar tills Nova skulle hämtas, å ingen vagn jade jag med heller e. Som tur var så fick jag låna "Ica-F"´s bil hem:) . Sen fixade svärföräldrana med startkablar å grejer medan jag var hemma med barnen. ... Ja vad har vi gjort mer i dag då?, jo just de ja, jag å Tim tog en prommis medan tytis var på dagis, sen har jag å tytis vart ute i solen här hemma medan Tim låg å vagnen å snusa. Passade på att kratta lite fast det känns att inte kroppen e redo för sånt än. Längtar tills man känner sig lite normalare igen, har ju fortfarande foglossning typ, känner mig som en pensionär:D , men det är ju mycket bättre iaf så det går åt rätt håll.
Mamsen kom nu innan hon skulle iväg å jobba natt, så då passade jag på att duscha å bädda rent i sängen. Det gäller att passa på när det är någon här hehe..

I morgon är det Torsdag, å då kommer min kärlek hem;)   . Känns som att han aldrig kommer få nå jobb här hemma:(  . Bra att han har ett jobb han tjänar bra på iaf nu när jag e hemma.

Är så j-vla trött. Det finns en liten liten kille som åt väldigt väldigt mycket natten som var... bäst att lägga sig nu ifall det blir en lång natt med mycket matning å bajsblöjebytning...    .. ZZzzzz.....zzZZZZzzz

Go´natt :)

    Från liten till "stor" ;)

legat på latsidan

ja, vad det gäller bloggandet har jag legat lite på latsidan. Har haft två mjölkstockningar nu, men som tur är så har dom bara varat i några timmar. Har fått en ny kamera av token till svärfar! + att nova har fått nya skor av dom+ att vi har fått massa fikabröd som tokan till svärmor har bakat! :) Ni är föööör snälla!!!!. Man känner sig som ett litet barn hihi.
Har iaf knäppt en massa bilder på Nova å Tim:) . Var hos mor igår å då va Mehlin å sis där så det blev bilder på dom å:) .

Min gubbe har åkt å jobbat:(  .... miss u so.... Känns som att han behövs hemma nu juu....
Japp, lite deppig e jag över det...........

Igår va hallin här å det var tur för när nova skulle sova va hon jätteledsen så det rann ur både näsa, mun å ögon:( . Tur man fick lite hjälp av min kära vän då:) . Inte lätt när båda barnen e ledsna samtidigt, Nova ville inte sova å Tim ville bara tutta.
Ikväll kom svärmor å hämtade Nova så hon ska få sova där i natt. Längtar redan efter henne men hon tycker ju att det är roligt att vara där med fammo å faffa. Känns lite tomt här nu då vett ni. Har badat lille Tim så nu sover han gott:) .

En fråga som många kanske undrar: Hur går det med Tim å Nova?
Det går bra, hon är för det mesta snäll å hjälper till när det är dags för blöjbyte. Han har blivit slagen och biten men det är sånt som händer när lilltjejen blir avis på lillebror. Det som är värst är väl att man ALDRIG kan lämna dom till sammans utan tillsyn, för då vet man aldrig vad som kan hända, å det händer ju så snabbt. Nova försöker ju lyfta Tim rätt ofta också..

Nova har börjat med att springa ifrån mig när vi är ute, vilket inte är nå kul alls. Hon springer in på andras gårdar och går så nära vägkanten hon kan när vi går på trotoaren  bara för att vara vrång och testa. Försöker man hålla  handen så hänger hon i den å säger "dumma dig!" . Nåt hon lärt sig från dagis tro?.. .



Lägger in lite bilder nu i stället:)

Tim har fått "hormonprickar" som ni ser

ha en bra kväll! tack å hej!


















mjölkstockning?

Igår va inte min turdag, va hos tandläkaren å fick veta att jag hade hål + att jag hade feber en sväng å jäkligt ont i ena tissen. Efter mycket ammande å lite vila blev de bättre iaf.
var till barnläkaren med Tim å igår å allt såg bra ut, nu vägde han 4200g.
på em va svärföräldrarna, mamma, nicke, ia å lukas hit. alltid trevligt med påhälsning:) .

i dag har Nova vart på dagis. Vi visade även upp lillebror för alla barnen. sen va vi upp å hälsade på "ia" å sötaste lilla Lukas:)  . Efter det va vi ute en stund innan hallin,"s" å "m" kom å hälsade på, å i samma veva kom kära svärmor förbi och tog med Nova på roligheter.
Ja sen har vi väl inte gjort så mycket mer, Nova har badat sen läste vi saga innan läggdags å nu sitter jag här med en sovande Tim i famnen.hihi.

I morgon kommer "offa" å hälsar på:) . hoppas det blir bra väder också så man kan vara ute med Barnen, är så jäkla tråkigt å bara vara inne ju! Sen älskar Nova att vara ute å:) .

inget intressant att skriva nu. i morgon blir det fler bilder:) . nu blire gos med bubben framför tv´n;)

ha en trevlig kväll!

förlossningsberättelse

Lördagen den 4/3 var vi hemma hos Jonas mamma och pappa å njöt av det fina vädret. Innan vi åkte hem bestämdes det att Nova skulle få sova över där så jag sa att " vi passar väl på att åker in till Gävle i natt vi då".
Jonas och jag stannade till på Vallstamacken på väg hem för att hyra film som vi tittade på den kvällen. Hade inte haft en enda känning av förvärkar tidigare men då när vi tittade på film vid 22-tiden kände jag sammandragningar med jämna mellanrum. Då var det ju bara att magen blev hård så jag trodde först att bebisen låg konstigt, sen märkte jag att det vart ungefär var 10-onde minut. Kände på mig att det satte igång då men vågade inte tro det så jag tänkte att det säkert var bara nå fjuttiga förvärkar å sa inget till Jonas då.
Vi gick och la oss vid 12 och jag vaknade strax före två av en värk som kändes även i ryggen, de va så jag njöt av den för jag så gärna ville att det skulle sätta igång. låg och funderade lite ubder 4-5 värkar sen började jag ta tid. Då var kom dom med 4-10 minuters mellanrum. Smög ner å ringde förlossningen i Gävle å berättade hur det var å hon jag pratade med då sa att jag skulle gå och lägga mig igen ifall det avtog eftersom det lika gärna kunde vara falskt alarm, men inte kunde då jag somna om e!. Låg och tog tid ja å gick ner å fika, ringde mamma å sen gick jag å väckte Jonas vid halv fyra. Värkarna var då med 6-7 minuters mellanrum. Efter att bubben kommit ner så ringde jag förlossningen igen och då var det en annan som svarade å hon sa att vi var välkommna in! ;)
Vi kom in vid fem och då började bm sätta  en ctg-kurva och sen kände hon att jag var öppen ca 1 cm bara, då sa jag att "ni får säga vad ni vill men jag vägrar åka hem igen" bm bara skrattade å sa att hon redan hade skrivit in mig. Då kändes det verkligt! vi skulle få en bebis i dag tänkte jag;) . bm "drog" i nånting inne där när hon kände nästa gång så att öppningen skulle komma fram mer å därmed ´ökade värkarbetet. Medan Jonas satt vid tv´n å höll på å somna nästan gick jag runt runt i korridoren och tog tid på värkarna som kom med 2-4 minuters mellanrum och då och då lyssnade hon på bebis hjärta. När jag var öppen fem cm ( ca 10.00) tog jag ett varmt och skönt lavendelbad som hjälpte mig att slappna av, de var superskönt!. När jag fick så ont att det inte hjälpte längre och det blev för varmt åt skallen eftersom man hade VÄLDIGT varmt vatten klev jag upp och då var jag öppen ca 6 cm. Bm tog hål på hinnan så vattnet gick å det gjorde nåt så jävulskt ont varje gång dom kände hur öppen jag var, bm sa att det var för att bebisen vred ner huvudet. Efter att vattnet gått så blev det 10 ggr värre kändes det som, men det var ändå en så skön känsla att veta att vid varje värk är det en värk mindre å snart kommer bebisen!. Satt på sängen med ett gåbord framför mig och lustgasen i handen medan bubben masserade min rygg och ner mot baken. Tyckte inte jag fick nästan nå paus mellan värkarna den där ctg- apparaten stod på mellan 20 och 150 hela tiden tycker jag, det var det värsta i slutet, man vill ju vila lite å.. När Bm kände att jag var öppen 9-10 cm la jag mig på sidan i sängen och hon sa till mig att krysta om jag känner för det. Känns så himla underbart när kroppen börjar att krysta själv så först blev det så en gång på en värk, sen två å sen tre innan man krystade en hel värk.
Man blir lite som ett barn själv när man ligger där, man bara litar på barnmorskan å undersköterskan som är med en. När bm sa att nu kan du känna huvudet här, åsså tog hon min hand, då drog jag tillbaka å pep att jag inte vågade haha!. Å när jag höll på å klämma ut bebisen skrek jag "dra ut den, jag orkar inge mer!, jag dör!!!...". Stackars dom som jobbar där!...
13:05: Efter lite skrik från min sida å mycket peppning från Jonas å personalens sida lyckades jag klämma ut en liten Tim på 4178g och 55cm,huvudomfånget var 34.5 cm, han var såååå fiiiiin!!! En sån känsla går inte att beskriva med ord, den måste upplevas!. Det är den finaste stunden i livet när ett litet underverk kommer ut, mitt å bubbens lilla underverk! . Frisk e han Å ett STORT + i kanten var att det blev en pojk, så nu har vi en av varje! ;)

Tyckte faktiskt det var värre att föda den här gången än förra, kanske beror på att jag hade epiduralbedövning sist å nu hade jag bara lustgas, men det som kändes bättre var att det gick fortare och man visste lite mer. Efteråt sa jag att jag ALDRIG mer ska föda hehe. Nu känns allt bara underbart å jag njuter av varje sekund med min fina familj!
Hade inte gått så bra om inte Jonas vart med, han var ett enormt stöd under hela förlossningen!.


Hoppas ni förstod lite grann av hur det kändes å så;)

                   

21 år och tvåbarnsmamma!

Kan inte fatta det, att jag är 21 år och tvåbarnsmamma!. Nu blir de då inga fler barn på många år  (OM det blir fler). Nu har man en av varje, kan det bli bättre? . känner mig så himla nöjd med livet nu! en sambo jag älskar å har dessutom TVÅ underbara barn med honom;) .
Ska verkligen passa på att njuta av mammaledigheten nu!.

En vecka har gått sen lilla Tim anlände å hitills har det gått jättebra både på dagen och natten. Nova är så gullig med han å hjälper till så mycket hon kan:) . det som känns jobbigt e väl att man tycker lite synd om henne nu, för det e ju värst för henne. men snart har hon en kompis att leka med varje dag i flera år;) . Brukar passa på att titta på hennes favoritfilm pippi långstrump eller läsa saga när jag ammar Tim i soffan, fast nu börjar man tröttna rejält på pippi.... :)
Bubben är duktig å går in till nova när hon vaknar på natten, brukar ofta bli att han somnar där å sover med henne resten av natten.
gruvar mig för nästa vecka när jonas åker till sthlm å jobbar igen. tur vi har underbara föräldrar som hjälper till, vad skulle man göra utan er??

I helgen  va jonas bror M å hans tjej S upp så vi har umgåtts å haft trevligt med dom å svärföräldrarna som har skämt bort oss med mat å mycket mer:) . Nova tycker det e så kul å vara där å igår när vi åkte bil så tjata hon hela tiden: åka faffa!!. hihi, gullunge!.

Ska ju skriva en förlossningsberättelse också, blir väl i kväll eller i morgon för just nu sitter jag med minsta goklimpen i knä, bjuder på lite bilder nu i stället;)














bilder från idag:)







I dag är jag tre dygn gammal:) .. å mamma kan inte låta bli att skryta;)

En nykomling;)

Först vill jag säga tack så mycket för alla grattulationer;) känner sig rätt stolt:)

Tim kom den 5 April kl 13:05. Han vägde 4178g och var 55cm lång:) . Förlossningsberättelse kommer sen. Njut av lite bilder på en liten tjockis nu;)

Någon minut gammal












no more bloggande


 nuså, nu tänker jag nog inte blogga nå mer innan bebisen kommer för nu är jag så j-vla less på att vänta. har ju liksom väntat tillräckligt tycker jag då men inte h*n därinne. vad gör man?.. Ja jag kan ju säga att slemmisen kom igår iaf men vad fan betyder det?- Jo att den kan komma närsomhelst ELLER kan dröja ytterligare nåra dagar lr så:( .
Man får ju några telefonsamtal + några sms varje dag med frågan: "har det kommit någon bebis än?" å jag förstår mycket väl att ni vill veta det:) , men jag lovar, ni alla bor ju i arbrå, bollnäs- trakten så ni kommer få veta nästan innan jag själv vet det, så brukar det ju vara hehe. Men det är såklart kul att ni bryr er;)
Kanonväder har det vart i dag, men när solen börjar gå ner så kryper humöret fram, JAG VILL INTE VÄNTA MER!!!!!!!.. Tänk om jag går över mer än en vecka till :( fyy va hemskt!..  Sandra, du lovade ju att den skulle komma idag! du gör mig besviken...... ;)
Tur man har lilla goNova iaf, fast i kväll sover hon hos farmor å farfar, vi har vart där hela dagen å myst i solen å grillat (mums!) så hon fick stanna där när jag å bubben åkte hem. Var så längesen hon sov borta å det är ju bra om hon gör det med jämna mellanrum så hon "håller sig van" , så då är det bra att farmor å farfar vill ta hand om henne:)  . Hon tyckte nog att det var kul att vara ute precis hela dagen, hon älskar att vara ute, fast det tror jag alla barn gör:) . Tycker synd om dom som jämt får vara inne å inte göra nånting. Finns ju säkert såna också.
Jag längtar såååå efter våran lilla bebis, å jag tror starkt på en hOn Helene:) , men det är så kul när ni gissar!. Dom flesta tror ju faktiskt pojk nu, men inte då jag inte.. ;)

Nu ska jag å min gubbe se på film.

ha det så bra så länge  allihopa!  nästa gång har jag förhoppningsvis en bebiiis;) , oj tvåbarnsmamma, svårt att fatta!, men va underbart!


BF+2

Hej hej allihopa!

vet att det är många som undrar när bebisen ska komma, å vad tror ni inte jag gör`?? :)  . två dagar över tiden å det känns som att jag har gett upp, jag är nog inte gravid. är nog tjock för all glass å godis å hamburgare;)
I dag kommer gubben hem å det känns skönare än nånsin! maria va iaf snäll å sov hos mig i förrgårnatt:) . man känner sig så orolig nu när man e själv på natten, inte bara för att det ska sätta igång utan för att jag hör så mycket konstiga ljud (som säkert hat med hormonerna att göra) . Svettas som en gris nu på nätterna å, fast jag vädrade hela dagen i vårt sovrum igår å sen hade jag bara elementet på 1an så va jag alldeles blöt i svett i natt när jag gick på toa.

Igår gick jag å Nova på en liten prommis med dockvagnen såklart när det va finväder:) hon är så gullig när hon går med den å ibland stannar hon å lägger täcket rätt på dockan å så:) . Hon vill aldrig åka vagn nu, det är bara gå som gäller. På vägen ringde jag Corner å beställde en kebebrulle för jag hade inte ätit på sex timmar (å då är jag döhungrig) brukar äta var tredje timme annars typ. hehe. åt upp den på vägen hem, sen åkte vi till mamma för hon hade novas kusin Méhlin, så det blev full rulle med busungarna där hemma:) 

Nu ska jag kolla lite på nyhetsmorgon å sen blite till å fräsha till sig med en dusch.

Ha en bra dag!



RSS 2.0